הנענעייה הוא תבשיל קציצות עיראקי עשיר בירוקים, פטרוזיליה ונענע. אמנם יש כמה שלבים, אבל הם זורמים ברצף ולא מסובכים. לטעמי מדובר בתבשיל נהדר ואני מוצא בו משהו מפנק, ואני אוהב אוכל מפנק, בייחוד כשהוא בא עם אורז לבן.

נענעייה

החומרים לקציצות:
500 גרם בשר טחון (טרי)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
2 כפות קמח מצה
2 חלבונים
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל אנגלי

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ורכה ומכינים קציצות עגולות בגודל של אגוזי מלך.
החומרים לרוטב:
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
8 שיני שום פרוסות דק
מים רותחים עד כדי כיסוי
מיץ מלימון אחד
כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט כורכום (לא חובה)
כוס נענע טרייה, קצוצה דק
כוס עלי נענע בלי הגבעולים, לתוספת בעת ההגשה.
1 צפייה בגלריה
קציצות נענעייה
קציצות נענעייה
קציצות נענעייה
(צילום: ריאן)
אופן ההכנה:
בסיר שטוח מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד ריכוך. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים עוד דקה־שתיים. מזיזים את הבצל לצידי המחבת ומטגנים את הקציצות תוך כדי ערבוב עדין ונענוע הסיר. הטיגון קליל וקצר. סוגרים את הקציצות מכל הצדדים תוך כדי המשך טיגון הבצל. התהליך הזה מעשיר את הטעמים, הבצל מעשיר את הקציצות, ולהפך.
אחרי שכל הקציצות במחבת מטוגנות קל מכל הצדדים מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומבשלים על אש נמוכה כ־25 דקות ללא מכסה.
ממיסים את הסוכר החום במיץ הלימון, מוסיפים לנענע הקצוצה ולשיני השום הכתושות ויוצקים מעל הקציצות, ומבשלים עוד כ־15 דקות על אש נמוכה עם מכסה.
לפני ההגשה כדאי להוסיף שוב עלי נענע טריים. מגישים לצד אורז לבן.