דירתם של בני הזוג בשנות ה-40 לחייהם, שניהם עוסקים בתחום הטכנולוגיה, ממוקמת בבניין לא חדש אך מטופח באחת מערי השרון. שטחה 120 מ"ר, במקור 4 חדרי ועתה, 3.5.
"השניים הם אנשי עולם הגדול,מבינים ומעריכים אמנות, מוזיקה וקולינריה", אומר המעצב ניצן הורוביץ. "מטרת העל שהנחתה אותנו לאורך התהליך היתה להתנתק מהנראות השבלונית האורבנית השיגרתית וליצור מרחב קוסמופוליטי, חוויתי שמפעיל את כל החושים".
בית ההייטקיסטיםבית ההייטקיסטים
בית ההייטקיסטים
(צילום: עודד סמדר)

המטבח נושק ל MULTI-ROOMהמטבח נושק ל MULTI-ROOM
המטבח נושק ל MULTI-ROOM
(צילום: עודד סמדר)

MULTI-ROOMMULTI-ROOM
MULTI-ROOM
(צילום: עודד סמדר)
הדירה עברה מהפך של ממש. מתווה החללים השתנה והוחלפו בו כל המערכות והאלמנטים בלי יוצא מן הכלל. "במקור היתה דירת 4 חדרים את אחד מהם פתחנו לטובת יצירת MULTI-ROOM שמשלב בין סביבת עבודה, מוזיקה, מולטימדיה, קריאה ולמעשה כל פעילות אפשרית בשלל סיטואציות ותרחישים", מסביר ניצן. "פתחנו את כל החלל הציבורי על מנת ליצור תחושת מרחב. מדובר בדירה לא קונבנציונלית מבחינת הקונספט. בעליה ביקשו לחרוג מגבולות הנורמטיבי ולהגדיר את משמעות הבית מחדש. כל אחד מהחללים מייצר חוויה ומכל פינה ניתן לחוש ולחוות וויבים שונים. אחת הדרכים לעשות זאת היתה להשתמש בחומרים טקסטוראלים בתצורתם הגולמית, העץ הגס, תקרת הבטון החשופה ואלמנטים נוספים שמצליחים יחד ליצור באלנס בחלל הפתוח".
חומרי הגלם נראים לעיןחומרי הגלם נראים לעין
חומרי הגלם נראים לעין
(צילום: עודד סמדר)
את התוצר הסופי ניתן להקביל למנה עשירה, מסקרנת ומרובת פרודוקטים, כזאת שלא תמיד הסועד יודע במה להתמקד. החוויה הכללית חושנית ורב חושית: התחושה הווקאלית משתנה, האור נופל באור שונה בכל חלל וזווית, החומרים מסקרנים ולכן הספייס מאוד חוויתי וחריג בנוף.
עם הכניסה נחשפים לחלל שמצד אחד פתוח ומצד שני נגלה בשלבים. מדובר מעין מבואה דמיונית שמוגדרת על ידי ארון אחסון עם חזית מראה שמאפשרת לירוק שבחוץ ולאור הטבעי להראות מכל פינה וזווית בחלל הציבורי. לאורכה ולרוחבה של התקרה עוברת צנרת חשופה ומערכות גלויות לעין מתוך הרצון ליצור נראות חשופה, טבעית, נונשלנטית שאינה מתאמצת.
המטבח, לב הביתהמטבח, לב הבית
המטבח, לב הבית
(צילום: עודד סמדר)

מבט אל המטבחמבט אל המטבח
מבט אל המטבח
(צילום: עודד סמדר)

הסלוןהסלון
הסלון
(צילום: עודד סמדר)
"לב המרחב הציבורי הוא המטבח. השניים חובבי קולינריה ומרבים לארח. במרכז החלל אי גדול של מעל ל-4.5 מטר. החזיתות שחורות ואליהן נלווים טקסטורות וחומרים שמוסיפים מאוד לאופיו. קולט האדים הוא ריהוט בפני עצמו. בעלי הבית הוא חובב קפה מושבע לכן הגדרנו איזור מיוחד המשמש כפינת קפה משודרגת. האתנחתא בינה לבין יתרת המטבח עשתה חסד עם המטבח הארוך והפרופורציות בו מאוזנות יותר", מסביר ניתן.
מול המטבח ניצב הסלון שמייצג היטב את הנרטיב של הדירה ומציג חיבור בין חומרים אותם נראה ביישום שונה בחלקים אחרים בבית. כך לדוגמה, חיפוי הקיר בסלון חוזר גם באמבטיה אבל בנראות שונה שמייצרת חוויה וסיטואציה שונה. גם כאן שולבו חומרים בנראות הכי אותנטית וחשופה נטולת מריחות או בלופים. הספה והכורסאות מעור, השולחנות מנירוסטה, ריצפת פרקט הפישבון מעץ אלון מיושן במידות גדולות מהרגיל שיוצרות מראה בעל פרופורציות שונות.
תחושת מרחב בחלל הציבוריתחושת מרחב בחלל הציבורי
תחושת מרחב בחלל הציבורי
(צילום: עודד סמדר)
ה-MULTI-ROOM הרב תכליתי מהווה נקודת חיבור בין האיזור הפרטי לציבורי ויכול לשרת היטב את שני האגפים. מערכת ריהוט מפורניר אלון בשילוב ברזל משותפת לחדר ולחלל הציבורי מחיצת הזכוכית חותכת אותו באמצע ומגדירה את הפונקציות השונות. כלפי חוץ משמש הארון כארון שירות. מחיצת הזכוכית הצלולה מייצרת אטימה אקוסטית מעולה, מייצרת תחושה אינטימית, אף אחד לא יכול לגעת במי ששוהה בחדר והוא מצידו יכול לגעת בכולם.
חדר השינהחדר השינה
חדר השינה
(צילום: עודד סמדר)

חדר הרחצה הצמוד ביחידת המאסטרחדר הרחצה הצמוד ביחידת המאסטר
חדר הרחצה הצמוד ביחידת המאסטר
(צילום: עודד סמדר)

שימוש בתאורה טבעיתשימוש בתאורה טבעית
שימוש בתאורה טבעית
(צילום: עודד סמדר)
באיזור הפרטי חדר עבודה נוסף וחדר שינה ובו ארונות זכוכית שחורה שיוצרת תחושת הכפלה של שטחו. בהמשכו קיר זכוכית החוצץ בינו לבין חדר הרחצה. הכל פתוח וחשוף, קונספט נכון ומדויק לזוג שמתנהל במערכת זוגית קשובה ומכבדת. הפרקט חודר פנימה גם אליו פרט לאיזור הרחצה עצמו שרוצף וחופה באריחי גרניט אקסטה לארג' (1.6/3.2 מ') דמויי בטון. התוצאה הסופית הינה דירה לא שגרתית שמדברת בשפה טכנולוגית תוך שימוש בחומרי גלם בצורתם הטבעית.