מתחילים למחזר פסולת אלקטרונית בבת ים: מכל גדול לאיסוף פסולת אלקטרונית – חשמלית הוצב במתחם המשק (רח' אהוד קינמון 47) ועוד עשרות מוקדים קטנים יותר לאיסוף סוללות ופסולת אלקטרונית הוצבו במבני ציבור בעיר.
2 צפייה בגלריה
כלוב מיחזור ברחוב אהוד קינמון בבת ים
כלוב מיחזור ברחוב אהוד קינמון בבת ים
כלוב מיחזור ברחוב אהוד קינמון בבת ים
(צילום: עיריית בת ים)
עיריית בת ים בהובלת היחידה לקיימות ולאיכות הסביבה, סיימה השבוע את הקמת מערך מחזור הפסולת האלקטרונית בעיר בשיתוף תאגיד המחזור מ.א.י (מחזור אלקטרוניקה ישראל), במסגרתו תיאסף הפסולת האלקטרונית בנפרד ותועבר לטיפול באתר מתאים, בהתאם לחוק איסוף פסולת אלקטרונית, שכן היא עלולה לפגוע בבריאות הציבור בשל תהליך התפרקות המתכות המזהם את הקרקע ומי התהום.
פסולת אלקטרונית היא מכלול המוצרים שעובדים על חשמל או סוללות, ציוד חשמלי ואלקטרוני, נורות וסוללות. כאמור, במוצרים אלה חומרים רבים העלולים לחלחל לאדמה, להפיץ גזים רעילים, לזהם את מי התהום ובכך לפגוע בנו, בבע"ח ובסביבתנו. על כן, יש לטפל ולהפריד בין המרכיבים השונים של הפסולת באופן מבוקר ולצמצם את הנזק הסביבתי בהטמנתו בקרקע.
2 צפייה בגלריה
נקודת מיחזור בביה"ס חשמונאים
נקודת מיחזור בביה"ס חשמונאים
נקודת מיחזור בביה"ס חשמונאים
(צילום: עיריית בת ים)
ראש העירייה צביקה ברוט:" מהיום תושבי בת ים יוכלו לטפל בפסולת האלקטרונית שברשותם בצורה מקיימת שתשמור על הסביבה ועל בריאותנו. אני קורא לתושבי העיר להצטרף למאמצים להפוך את בת-ים לעיר ירוקה, נקייה ובריאה המעודדת שמירה על הסביבה לרווחת כל תושבי העיר, כיום ובדורות הבאים".

מערך המיחזור בעיר יכלול שלושה ערוצים מקבילים:

איסוף פסולת אלקטרונית במסגרת ימי ההוצאה של גזם וגרוטאות ברחבי העיר. הפסולת האלקטרונית המפונה לרחוב בימי ההוצאה הקבועים, כנהוג בכל אזורי העיר, תיאסף ותילקח למחזור. הכוונה לכל סוג של פסולת אלקטרונית גדולה (מקררים, מכונות כביסה וכדומה) שתפונה לרחוב ביום ההוצאה ותיאסף על ידי תאגיד מ.א.י. את רשימת ימי הפינוי תמצאו כאן.
הקמת 22 מוקדי איסוף סוללות ופסולת אלקטרונית קטנה (שלטים, טלפונים, כבלים וכו') במוסדות חינוך ומוסדות העירייה. מספר המוקדים יתרחב עוד במהלך השבועות הקרובים ויכלול את משרדי העירייה. רשימת המוקדים המלאה מפורטת באתר העירייה.
הקמת מרכז איסוף עירוני במתחם המשק (רח' אהוד קינמון 47) לרווחת תושבי העיר ובו יאספו פסולת אלקטרונית בינונית וגדולה (מיקרוגל, תנורים, טלוויזיה וכדומה). התושבים מוזמנים להביא את הפסולת למתחם המשק.
בשלב שני תופעל בבתי הספר היסודיים בעיר תכנית חינוכית להעלאת המודעות לאיסוף פסולת אלקטרונית וחשיבותה לשמירה על הסביבה ובריאות הציבור.