נעים להכיר, שמי יעל מנשה ואני אוהבת עיצוב ואנשים.
כמעצבת פנים, אני מאמינה שהסביבה שלנו משפיעה על מצב הרוח שלנו, על הביצועים שלנו, על היחסים שלנו ולעיתים אפילו על הבריאות שלנו.
מאז נכנסה הקורונה לחיינו, הפכה העבודה מהבית לשגרה עבור רבים מאיתנו - והמגמה הזו צפויה להימשך.
המעבר לעבודה מהבית מצריך התארגנות ביצירת פינת עבודה נוחה, כזו שתשרה עלינו רוגע ותאפשר לנו ריכוז מרבי במהלך העבודה גם אם אנחנו נאלצים להתפשר על תנאי הניתוק שמשרד ייעודי מספק לנו מעצם טבעו.
אז מה עושים? מעצבים.
לוקיישן
לפני שנתחיל בתכנון פינת העבודה, חשוב שנבחר את הלוקיישן המתאים. זה יכול להיות חדר פנוי שאותו נהפוך לחדר עבודה ואם אין כזו, נוכל להסתפק בשדרוג פינה בלתי מנוצלת ברחבי הבית (נישה במסדרון, פינה מתה בסלון או אפילו החלל שמתחת למדרגות).
בבחירת המיקום חשוב שנוודא כי קיים שקע חשמלי בקרבת מקום - עבור המחשב, מנורת השולחן וכל ציוד חשמלי נלווה.
מומלץ למקם את פינת העבודה בסמוך לחלון על מנת לקבל פינה מוארת באור טבעי שתקל את העומס על העיניים. את הפינה המיועדת נייחד בעזרת צבע קיר שונה או שטיח שיגדיר את גבולותיה.
נוחות
אנו עתידים להעביר שעות ארוכות במיוחד בפינת העבודה שלנו ולכן חשוב לשים את עניין הנוחות בראש סדר העדיפויות. אל תוותרו על כיסא שיספק תמיכה מספקת לגב, אל תתפשרו על יציבות השולחן ותרשו לעצמכם להשקיע טיפה יותר כדי להתאים אותו לצרכים שלכם ולאילוצי החלל.
והכי חשוב - שהשולחן יהיה בגובה המתאים לכיסא.
עניין שנוטים להמעיט בחשיבותו הוא עניין הסדר - דאגו למקומות אחסון מספיקים בעזרת מדפים פתוחים, שידת מגרות או ארון אחסון.
השראה
אל תשאירו את הקיר שמול פינת העבודה עירום. תלו עליו פריט אמנות, משפט מעצים או לוח השראה מעניין.
עיצוב ודקורציה יכולים להכניס המון עניין והשראה בעבודה ולכן שווה להשקיע בצמחיה טבעית או מלאכותית, בפסלונים או בנרות ריחניים, שיוסיפו רוגע וינעימו את שעות העבודה כך שאולי אפילו תעדיפו את המשרד הביתי על פני זה המקורי.
הכותבת הינה מעצבת פנים והום סטייליסטית, המתמחה בשדרוג דירות קבלן והתאמתן לצרכי הדיירים