אל הבר ברחוב הרצל בתל אביב הגעתי עם חברה בצהרי היום.
נכנסנו דרך שער ברזל ונפרשה לפנינו מרפסת יפהפיה מלאה בצמחים.
התיישבנו והזמנו קוקטייל וכמה מנות פתיחה.
קראו גם:
בעוד אנחנו מנשנשות ושותות, ניגש אלינו מלצר בחיוך ואמר: "שתיכן נראות דוגמניות. מולכם יושב צלם. אולי תכירו?".
הסתכלנו וראינו שמולנו יושב - לבדו - בחור נאה. חייכנו אליו וסימנו לו קריאת 'היי' עם היד.
הבחור הביט במבט שואל, "״אני?", ואז ניגש אלינו.
"המלצר אמר שאתה צלם והחברה שלי היא דוגמנית, אז אולי זו יד הגורל?", שאלתי.
"האמת היא שאני דווקא במאי, אבל אשמח להכיר ולעזור", הוא אמר, וביקש לראות תמונות של חברתי מדגמנת.
היא הראתה לו את עמוד האינסטגרם והוא החמיא ואמר שיש על מה לדבר, חבר שלו בדיוק מחפש ללהק שחקנית-דוגמנית אנונימית, שתגלם דמות של אושיית אינסטגרם שעברה תאונה וכתוצאה מכך השתנו חייה הטובים.
״את יודעת לכעוס ולהיות מעוצבנת?", הוא שאל את החברה.
"ברוררר שיודעת… בוא תראה אותי בהתקף כעס בבית, יודעת גם להעיף ולשבור צלחות", היא ענתה.
הבמאי צילם את החברה שלי והבטיח שיעביר את התמונות לחבר שלו.
בעוד אנחנו משוחחים, עבר מולנו המלצר. "מסתבר שעשית חיבור טוב בין הצלם והדוגמנית", אמרתי לו.
"האמת שהתכוונתי לחבר שלי שעומד לידכן", השיב המלצר במבוכה והצביע לעבר מלצר אחר, "הוא צלם וחשבתי שתרצו שיצלם אתכן".
החברה ואני הסתכלנו על הבמאי ושלושתנו צחקנו. "אז בעצם סתם התחלנו איתך, חשבנו שאתה הצלם".
"ובמקרה אני גם זרמתי אתכן", אמר הבמאי וחייך.
זה בעצם הכיף בחיים: דברים קורים במקריות בלי לתכנן וככה מכירים את האנשים הכי מעניינים.
במהלך המפגש המקרי התפתחה שיחה פילוסופית על מהות החיים והיקום, ובין לבין סיפרתי לבמאי שאני גם ברמנית.
"אז אם היית צריכה להתאים לי קוקטייל, לפי מה שהספקת להכיר אותי עד עכשיו, מה היית מכינה לי?", הוא שאל.
״מממ... מאתגר", אמרתי. "הזמנת המבורגר וצ'יפס, אז מצד אחד אתה נוטה לקלאסי, ומצד שני יש בך משהו נועז עם הרבה תובנות. הייתי משקשקת לך ג'ין עם ג'ינג'ר וכוסברה וסוגרת עם ג'ינג'יר אייל".
״נשמע מעולה, קניתי", הוא אמר, ומיד ביקש את הקוקטייל הלוהט.
הקוקטייל הלוהט
מה צריך?
45 מ״ל ג׳ין
15 מ״ל ליקר סן ג׳רמן
45 מ״ל סומרסבי מצומצם
15 מ״ל מיץ לימון
אופן ההכנה:
כותשים בשייקר כמה קוביות ג׳ינג׳יר, מוסיפים מעט עלי כוסברה ומי סוכר
מוסיפים את כל האלכוהול, מוסיפים קרח ומשקשקים.
מסננים לכוס וסוגרים עם ג׳ינג׳יר אייל.
מקשטים עם ג׳ינג׳יר ועלי כוסברה.
המתכון באדיבות מסעדת מריפוסה.
סמדר רון, דיילת אוויר, בוגרת קורס ברמנים ומיקסולוגיה ב"זמן אמיתי", מנחת סדנאות אלכוהול וקוקטיילים