בערב יום חמישי, הזמן המושלם לדרינק שפותח את הסופ"ש, הגעתי עם ידיד חובב אלכוהול כמוני למלון תל אביבי.
בקומה הראשונה של המלון, מאחורי דלת חבויה, מסתתר בר שווה במיוחד.
המארחת קיבלה את פנינו בחיוך רחב והובילה אותנו אל הכיסאות הגבוהים מול בר העץ המעוצב. כיוון שהשעה הייתה די מוקדמת, המקום היה כמעט ריק.
התאורה האפלולית, העיצוב התיאטרלי, הספות המרופדות בקטיפה בצבע בורדו ומוסיקת הג'אז שהתנגנה ברקע הכניסו אותנו מיד לאווירה.
ולא רק אותנו. הזוג שישב לצידנו על הבר – שני גברים (שאם היו סטרייטים היו נחטפים לדעתי בין רגע) נראו בעיצומו של דייט ראשון. בהתחלה קשה היה לי להחליט לפי שפת גופם אם זאת עומדת להיות הצלחה או מפלה.
קראו גם:
ברמנית צעירה ויפה פנתה אלינו באנגלית ושאלה מה נרצה לשתות. אני ביקשתי משהו חמצמץ עם עשבי תיבול והידיד שלי העדיף משהו מתקתק.
הברמנית הכינה את המשקאות במיומנות, הניחה אותם מולנו ואז פנתה אלינו ואל שני הגברים מהדייט בהצעה: "רוצים לשחק משחק?".
כיוון שמשחקים אני אוהבת, אמרתי מיד: "נזרום".
היא ביקשה מכל אחד מארבעתנו לבחור מספר. מאחוריה ניצבו בקבוקים ממוספרים עם נוזלים בצבעים שונים, שבכל אחד מהם הסתתר משקה אלכוהולי.
אני בחרתי ב-8 – מספר המזל שלי, וקיבלתי צ'ייסר מהבקבוק שנשא את המספר 'שלי'. ניחשתי (וצדקתי) שמדובר בליקר, וגם שני הגברים, שהגרילו צ'ייסרים של ויסקי, קלעו בול.
סבב ניחושים נוסף הזרים עוד אלכוהול לדם, הצ'ייסרים השפיעו במהירות והאווירה הפכה קלילה יותר. הגברים שלידנו נראו שקועים זה בזה, צחקו בקול והתלטפו. ואז, כשנראה היה שסיפור אהבה עומד לצמוח בין אדי האלכוהול, אחד מהם קם והלך.
הבחור שנותר על הבר נראה המום.
"מה קרה?", שאלתי אותו.
"לא יודע, דווקא חשבתי שהלך טוב", הוא נשמע מאוכזב. "כבר הרבה שנים שאני מחפש אהבה אמיתית. נמאס לי מסטוצים. לרגע חשבתי שזה זה, אבל הוא זרק לי, 'אני לא בקטע של קשר', וקם והלך".
"אני יכולה להגיד לך משהו?", שאלה הברמנית והגישה לו צ'ייסר עידוד על חשבון הבית. "אין לך על מה להצטער. הבחור שהסתלק עכשיו מגיע לכאן לפחות פעמיים, שלוש בשבוע, וכמעט כל פעם עם מישהו אחר".
"אל תתבאס", ניסה גם הידיד שלי לנחם את הנטוש, "אם לא הייתי אוהב נשים הייתי מתחיל איתך והיינו מתחתנים".
החמוד על הבר חייך. הפרגונים ותשומת הלב שקיבל מאתנו הרימו לו את מצב הרוח, שלא לדבר על הקוקטייל שהכינה לו הברמנית, תחת ההבטחה: "אחלה קוקטייל לשבורי לב".
"אמיתי?", שאלתי.
"לגמרי", היא השיבה. "הוא קצת חמצמץ וקצת מתוק, כמו האהבה, ומשפר מיד את מצב הרוח".
החדשות הטובות הן, קודם כל, שהשגתי למענכם את המרכיבים ואת אופן ההכנה. ושנית, שלא צריך לב שבור כדי לשתות אותו. אפשר גם סתם ככה, בשביל להרגיש טוב:
קוקטייל ללב שבור (מייד אין קובה)
אופן ההכנה:
חותכים 3 סלייסים עגולים של מלפפון, כותשים בשייקר.
מוסיפים 8 עלי נענע, כותשים שוב.
מוסיפים 30 מ״ל מיץ לימון או ליים ו-15 מ״ל מי סוכר.
מוסיפים 60 מ״ל רום (אפשר כל בסיס אלכוהולי אחר ג׳ין/ וודקה/ טקילה/ ויסקי)
מוסיפים קרח ומשקשקים.
מסננים סינון כפול, מוזגים לכוס קופ קפואה, סוגרים עם סודה ומקשטים עם מלפפון ותפרחת נענע.
סמדר רון, דיילת אוויר, בוגרת קורס ברמניות ומיקסולוגיה ב'זמן אמיתי', מנחת סדנאות אלכוהול וקוקטיילים