הימים לוהטים עלינו והגוף מבקש אוכל קל אבל מזין, אז הכנתי מנה של סלמון אפוי בתנור על קוסקוס (אפשר גם בורגול), עם לקט נדיב של ירוקים: כוסברה, נענע, בזיליקום ורוקט וליים (כולל גרידה) עם רוטב אסייתי. מנה חמימה, מזינה ומנחמת בדיוק במידה הנכונה.
1 צפייה בגלריה
סלמון עם קוסקוס ועלים ירוקים
סלמון עם קוסקוס ועלים ירוקים
סלמון עם קוסקוס ועלים ירוקים
(צילום: פרטי)

סלמון, קוסקוס והרבה ירוק


הסלמון:
5-4 מנות סלמון ללא העור (נתחים של 200 גרם, כמספר הסועדים)
4-3 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
פלפל שחור
מלח
מיץ מחצי לימון או ליים

לקט ירוק:
כחצי חבילת כוסברה או חופן נדיב. אפשר להמיר בפטרוזיליה אם מעדיפים, ואפשר גם וגם.
6-5 גבעולי נענע, רק העלים
6-5 גבעולי בזיליקום, רק העלים
חצי חבילת רוקט

הרוטב:
4 כפות שמן זית (כשליש כוס), 4 כפות סויה
כף שמן שומשום
כף וחצי חומץ אורז
3 כפות מירין,
3-2 כפות דבש
שיני שום כתושות
חצי אצבע ג'ינגר מגורר
מיץ מחצי תפוז או קלמנטינה (לא חובה אבל מוסיף המון)
מיץ מחצי לימון, עדיף ליים לפי הטעם

הקוסקוס או הבורגול:
כ־4-3 כוסות קוסקוס. אני מעדיף קוסקוס ביתי, אבל אפשר מוכן (לפי הוראות היצרן) או בורגול מושרה במים רותחים כחצי שעה.

ההכנה:
משמנים תבנית בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי בתחתית.
משמנים את נתחי הסלמון בשמן זית מכל הצדדים, מתבלים במלח גס, פלפל שחור ושיני שום כתושות. אני ממליץ להוסיף גם כמה חתיכות קטנות של חמאה (ממש מעט ומוסיף המון טעם).
מעבירים לתבנית, יוצקים מיץ לימון מעל הכל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ־20 דקות. זהירות, לא לייבש את הנתחים! הם אמורים לצאת ורודים ועסיסיים עם צריבה קלה מלמעלה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים ומאזנים לפי הצורך. שומרים בצד.
שוטפים את הירוקים, מסננים ומייבשים היטב. אפשר לשמור בקופסה סגורה עטופים בנייר סופג. כך זה נשמר ונשאר רענן כמה ימים במקרר.

קראו גם:

הכנת המנה: הסלמון והקוסקוס או הבורגול אמורים להיות חמים או חמימים. מניחים בתחתית כמות נדיבה של קוסקוס ועליה לקט ירוקים, מערבבים בעדינות. מפזרים נתחי סלמון מפורר גס מאוד ויוצקים מעל את הרוטב. חשוב לצקת בעת ההגשה וכשהמנה חמה כדי שהרוטב ייספג ויעמיק טעמים.
מעל הכל כדאי להוסיף גרידת ליים וסחיטה נדיבה של מיץ. אפשר גם לימון אבל עדיף ליים (עבור המנה הזאת שווה להתאמץ, ויש עדיין בחנויות ובשווקים) כי הוא מאוד מוסיף ומחבר את כל הטעמים ברעננות מופלאה. הנאה מכל ביס מובטחת.