נכון, העגבניות הן לא בדיוק ירק עונתי באופן מסורתי, הן נמצאות בשוק כל השנה ומככבות בסלט שלנו בחורף ובקיץ.
בדרום חממות העגבניות מלאות עכשיו בשפע של אדמדמות ויופי.
כיוון שהן חלק מהסל השבועי שלנו, הלכתי בהנאה רבה על מתכון טעים וקל להכנה.
העגבניות עשירות בוויטמין סי ובליקופן, שתומכים את מערכת החיסון.
יחד עם עלים ירוקים, שום ובצל, שמוסיפים לתבשיל שפע של מינרלים, קיבלתם מרק שכולו בריאות.
קראו גם:
כמו שכתוב: "יהיו מזונותינו תרופותינו"- בול מה שאנחנו צריכים בתקופה מאתגרת זו.
מרק עגבניות חורפי מלא כל טוב
כמות: סיר של כשני ליטר
מה צריך?
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
3 חופנים גדולים עגבניות שרי חתוכות גס
4 שיני שום חתוכות גס
3 גבעולי סלרי עלים חתוכים עם העלים
כפית נענע מיובשת
חופן שמיר קצוץ
חתיכת שורש כורכום / כפית כורכום טחון
2 כפיות מלח אטלנטי גס
2 חופני אורז מלא עגול או אורז אחר
שמן זית
מה עושים?
מחממים במחבת שמן זית לכיסוי התחתית של הסיר
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להתרכך
מוסיפים את שאר הירקות לפי הסדר הכתוב
מוסיפים מים לכדי כיסוי
מתבלים
מביאים לרתיחה
מוסיפים את האורז
מנמיכים את האש
מבשלים עד לריכוך הגזר
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק