השבוע בחרתי בסרדינים. שלחתי לתנור תבנית של הדגים האלה ממולאים בכל טוב, וזכיתי בפינוקי קיץ שאני מחבב במיוחד.
2 צפייה בגלריה
סרדינים ממולאים
סרדינים ממולאים
סרדינים ממולאים
(צילום: ריאן)
לצד בירה טובה וחברים, כשמזג האוויר עדיין לטובתנו, עם רוח נעימה של ערב, על המרפסת, לכמה שעות נרגיש בחופשה מרעננת אי שם ביוון, קפריסין או פורטוגל - רק תבחרו.
קראו גם:
אני גם מאוד מחבב את הגרסה המטוגנת, שמתאימה לאלה שאינם נרתעים מסיבות של בריאות וההשקעה בטיגון עצמו.
אבל בעיניי זה פינוק מושלם וכל כך פשוט - סרדינים טובים במעטפת עדינה, הטיגון נותן להם קריספיות שאפשר להתמכר לה לצד סלסה פיקנטית.

סרדינים חריפים אפויים בתנור

קילו סרדינים נקיים ללא הראש
15-12 עגבניות שרי חצויות
6 שיני שום חצויות לאורך
לימון קלוף ופרוס
שמן זית
מלח גס (עדיף אטלנטי)
תערובת המילוי:
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
צ'ילי גרוס לפי הטעם
4 שיני שום כתושות
חבילה כוסברה קצוצה גס
שליש כוס שמן זית
2 צפייה בגלריה
סרדינים. פינוק מושלם ופשוט
סרדינים. פינוק מושלם ופשוט
סרדינים. פינוק מושלם ופשוט
(צילום: ריאן)
ההכנה:
חשוב לטפל בדגים נכון. דגים טריים שוטפים ושומרים במהלך ההכנות במסננת עם קרח ופרוסות לימון.
כך גם עם סרדינים קפואים. זה אפשרי אם קונים במקום מקצועי שיודע לטפל נכון בדגים. כשאני רואה אריזה יפה עם דגים מבריקים, וכשהעיניים מבריקות ולא עכורות, אני חוטף ושומר במקפיא לרגע הנכון. חשוב להפשיר.
מרפדים תבנית בנייר כסף או אפייה, מורחים בנדיבות שמן זית, מפזרים מעט מלח גס.
ממלאים את הדגים בתערובת המילוי, מסדרים בתבנית כשהם חופפים אחד ליד השני ראש וזנב כשהצד הסגור כלפי מעלה.
מתבלים שוב את כולם בפפריקה מתוקה וחריפה, צ'ילי גרוס ושמן זית, דואגים שכולם יקבלו יחס שווה, מפזרים בין הדגים את שיני השום, עגבניות השרי ופרוסות הלימון. מוסיפים גם את הפלפל הירוק בלי לפתוח אותו, כדי שגם מי שלא אוהב חריף יוכל ליהנות מהחגיגה.
יוצקים שוב מעט שמן זית על הכל, מפזרים מעט מלח גס, ומעבירים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכחצי שעה.

סרדינים מטוגנים

קילו סרדינים נקיים ללא הראש
תערובת קמח מתובלת:
2 כוסות קמח
כפית פלפל שחור גרוס
כף שום יבש טחון
צ'ילי יבש (לאוהבים חריף, לפי הטעם)
מלח
ההכנה:
מערבבים את תערובת הקמח, מקמחים את הדגים יפה מכל הכיוונים, מנערים ומטגנים בשמן עד זהוב, מגישים מייד עם פלחי לימון וסלסת עגבניות פיקנטית.

סלסת עגבניות פיקנטית

4-3 עגבניות בשלות מגוררות
8 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
4 שיני שום כתושות או קצוצות
כף חומץ
2 כפות שמן זית או לפי הטעם
מלח
ההכנה:
מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים, משפרים טעמים, ומגישים לצד הסרדינים המטוגנים.