יש אינסוף סוגים של ממולאי קישואים, והנה עוד אחד מקסים שגיליתי לאחרונה.
הפעם תקבלו סיר מיוחד ובו זר יפהפה לשבת.
חשוב להדגיש ששיטת הממולאים פשוטה ומתאימה למתחילים - מרוקנים חצאי קישואים (לרוחב), מה שמאוד מקל על פעולת הריקון. גם המשך התהליך פשוט ונגיש.
קראו גם:
בכל פעם שאני מכין קישואים ממולאים אני נהנה פעמיים - גם מהמתכון וגם מהתוכן שיצא מליבת הקישואים. ממנו אני מכין סלט עם הרבה נוסטלגיה וזיכרון ענוג מהמטבח של אמא, הטעם המיוחד של פשטות ושל ילדות.
קישואים ממולאים
20-15 קישואים בינוניים, חצויים לרוחב ומרוקנים מתוכן
5-4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לאורך ועבה (לריפוד תחתית הסיר)
9 שיני שום מעוכות
7-6 גבעולי נענע צעירים
תערובת הבשר:
400 גרם בשר טחון
כוס אורז
4-3 בצלים ירוקים קצוצים
כף נענע יבשה
6 גבעולי נענע, רק העלים קצוצים
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות שמן
כפית פלפל שחור גרוס
החומרים לרוטב:
כף וחצי רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
כף שטוחה נענע יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי תערובת הבשר עד לקבלת עיסה אחידה, מניחים בצד למנוחה של כרבע שעה.
עוברים להכנת הסיר עצמו - משמנים מעט את התחתית, מפזרים מלח (עדיף גס־אטלנטי) ופלפל שחור, מרפדים את התחתית בפרוסות של תפוחי האדמה.
ממלאים את הקישואים בעדינות, כ-3/4 מהנפח (כדי שלאורז יהיה מקום להיפתח), ומסדרים יפה מעל שכבת תפוחי האדמה כשהפתח כלפי מעלה, מפזרים מעל וביניהם את שיני השום המעוכות והנענע.
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד להמסת המלח.
יוצקים את הרוטב בעדינות ובאופן אחיד מעל הקישואים ותחתית הסיר.
מנענעים ומוודאים שהרוטב מגיע לכולם וכולם עטופים יפה.
מעבירים לבישול על אש בינונית, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש וממשיכים על אש נמוכה כ־35 דקות.
מעבירים לתנור שחומם מראש על 130 מעלות לעוד כשעה (אפשר גם יותר).
סלט קישואים
5-4 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
תוכן הקישואים
שליש כוס שמן
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה כורכום
מלח
כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע כהה עמוק.
תנו לבצל את הזמן, טיגון של כחצי שעה בערך.
מוסיפים את תוכן הקישואים, מערבבים, מתבלים, ולאחר כחמש דקות של בישול מוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מאוד עוד כ־35 דקות.
אפשר לאכול קר או חם.
נפלא כתוספת או בתוך סנדוויצ'ים.