במיה עם משמשים היא אחת המנות שאני אוהב במיוחד.
זה סוג של מנת הבית אצלי במטבח, במיוחד בארוחות חג שאני חפץ ביקרן, עם או בלי בשר.
2 צפייה בגלריה
במיה ומשמשים
במיה ומשמשים
במיה ומשמשים
(צילום: ריאן)
בשתי האופציות המנה חגיגית ומפנקת וקוצרת שבחים כמעט מכולם, גם מאלה שמתרחקים מהירק הנהדר הזה, בעיקר בגלל דעות קדומות.
קראו גם:
אני משתמש בבמיה קפואה. היום אפשר להשיג כזו באיכות מצוינת. קטנה, מטופחת להפליא ושומרת על צבעה הירוק גם לאחר הפשרה. המתכון הזה משתנה ומתפתח אצלי כל הזמן עם משחקי תיבול שונים.
הפעם בחרתי במשמשים מיובשים אוזבקיים, סוג איכותי וטבעי יותר (אורגני), כהה ועשיר טעמים, שווה להתאמץ ולהשיג. הוא גם שומר על צורתו תוך כדי הבישול.
מנה צנועה, פשוטה ומנצחת, מלאת עומק, טעמים ויופי, שאני מגיש בהרבה גאווה. שנה טובה לכולם.
2 צפייה בגלריה
מנה מלאת עומק, טעמים ויופי
מנה מלאת עומק, טעמים ויופי
מנה מלאת עומק, טעמים ויופי
(צילום: ריאן)
במיה במשמשים
חבילת במיה מופשרת, שטופה ומסוננת
10-8 שיני שום פרוס לאורך
פלפל חריף חצוי לאורך
כף נענע יבשה
10 גבעולי נענע טרייה, רק העלים
10 יחידות של משמשים, עדיף אוזבקיים (שלמים, חצויים או חתוכים לרצועות)
2 כפות רכז רימונים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כשליש כוס שמן
חצי לימון
ההכנה:
בסיר שטוח או מחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את הפלפל הטרי החצוי ומטגנים כשלוש דקות. מוסיפים את השום הפרוס.
לאחר כשתי דקות מוסיפים את הבמיה המסוננת ואת הנענע היבשה ומטגנים יחד כחמש דקות תוך כדי ערבוב עדין (לא למעוך, אנחנו רוצים במיה יפה ושלמה).
מוסיפים את הרסק ושוב מערבבים בעדינות.
מוסיפים את המים הרותחים, רכז הרימונים, המשמש, הנענע הטרייה והפפריקה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ־20 דקות על אש נמוכה. אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך.
הגרסה הבשרית:
בוחרים נתח של 800-600 גרם בשר איכותי, שייטל או כתף (נתחים איכותיים רכים ומומלצים מהחלק האחורי). אפשר גם כתף מספר 5, אבל אז הבישול יהיה מעט ארוך יותר.
את הנתח חותכים לרצועות או קוביות בגודל הבמיה בערך. מתחילים עם טיגון של שני בצלים פרוסים דק עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב מכל הצדדים.
מוסיפים את הפלפל החריף והשום, מוסיפים כשתי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הבשר עד לריכוך.
את הבמיה מכינים במחבת נפרדת וכשהיא מוכנה, מוסיפים אותה מעל הבשר המרוכך ונותנים בישול נוסף יחד על אש קטנה למשך כעשר דקות עד רבע שעה.