יום כתום: מרק דלעת עם ג'ינג'ר

מה צריך:
3 צפייה בגלריה
מרק דלעת עם ג'ינג'ר וחתיכות לחם
מרק דלעת עם ג'ינג'ר וחתיכות לחם
מרק דלעת עם ג'ינג'ר וחתיכות לחם
(צילום: יחסי ציבור)
למרק:
שמן זית
1 דלעת
1 בצל
1 שורש ג'ינג'ר קטן
500 גרם אגוז מוסקט
150 מ"ל שמנת מתוקה
800 מ"ל בסיס מרק ירקות
100 מ"ל מיץ תפוזים
100 מ"ל משקה ג'ינג'ר אייל
לקוביות הלחם:
קוביות לחם
שמן זית
פלפל
שמן דלעת
קראו גם:
אופן ההכנה:
מקלפים את הדלעת, הבצל והג'ינג'ר וחותכים לחתיכות קטנות.
מטגנים קלות בשמן זית, מוסיפים מיץ תפוזים ואת משקה הג'ינג'ר אייל ומערבבים.
מצמצמים את המרק ויוצקים את בסיס מרק הירקות לתערובת.
מבשלים את המרק עד שהדלעת רכה, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים עוד חמש דקות. מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומרסקים את המרק בעזרת מיקסר מוט.
מורחים את קוביות הלחם בשמן זית ושמן דלעת, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור עד שהם משחימים.
מגישים את המרק בתוספת קוביות הלחם.
המתכון באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי
3 צפייה בגלריה
מרק סלק
מרק סלק
מרק סלק
(צילום: דן פרץ)

אדום עולה: מרק סלק

מה צריך (לארבע מנות):
10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם כרוב לבן קצוץ דק
חצי סלק מקולף וחתוך לקוביות קטנות
500 מ"ל מים
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
1 כוס עשבי תבלין (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
שמנת חמוצה 9% שומן
אופן ההכנה:
מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות עד לריכוך.
מוסיפים אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף ו־3/4 כוס עשבי תבלין קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.
המתכון באדיבות חברת "הרבלייף", מתוך ספר מתכוני הבריאות "מבשלים דרך חיים"
3 צפייה בגלריה
מרק ערמונים מהיר
מרק ערמונים מהיר
מרק ערמונים מהיר
(צילום: יחסי ציבור)

הכי חורפי: מרק ערמונים מהיר

מה צריך:
100 גרם חמאה
150 גרם בצל
200 גרם מחית ערמונים
100 גרם תפוחי אדמה
100 מ"ל שמנת
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה. מוסיפים מחית ערמונים ותפוחי אדמה. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים מים.
מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. כשהם רכים מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כמה דקות.
מורידים מהאש ומרסקים את המרק בעזרת מיקסר מוט.
המתכון באדיבות Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי