המגולגלת: רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזה
מה צריך?
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתושות
1 גבעול מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים
50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית
ההכנה:
רוטולו באיטלקית פירושו גליל, והכוונה היא לגלילי פסטה ממולאים ואפויים ברוטב.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום כתוש, מרווה, מלח ופלפל.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה.
מבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי עד לקבלת רוטב קטיפתי.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, חוצים את הקנלוני הקפואים ומעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.
מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות.
מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
מגישים מיד.
המתכון באדיבות רשת טיב טעם
הטבעונית: ממולא אינבולטיני בגריל
מה צריך?
1/2 חציל בינוני
חתיכת כרוב (כ-100 גרם)
100 גרם פטריות שונות לפי הטעם
1 צרור פטרוזיליה טרייה
1 שן שום
מלח ופלפל
שמן זית
ההכנה:
קוצצים את הכרוב והפטריות דק ומקפיצים במחבת עם קצת שמן, מלח, ופלפל, עד שהם נעשים רכים.
קוצצים את השום והפטרוזיליה ומוסיפים למחבת לעוד חמש דקות בישול.
מערבבים עד שהמלית נעשית דביקה ומניחים בצד.
חותכים את החצילים לפרוסות דקות ומבשלים על הגריל עד הזהבה חומה.
מניחים מעט מהמלית על כל פרוסת חציל ומגלגלים.
מגישים על צלחת גדולה על מצע של תרד וזרעי דלעת עם הרוטב האהוב עליכם.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
המפתיעה: כריך גבינה, תפוח ובצל מקורמל
מה צריך?
לחם לפי הטעם
פרוסות גבינה
1 תפוח
1 בצל
2 כפיות סוכר קוקוס
1 כפית שמן זית
ההכנה:
שוטפים וחותכים את התפוח ללא הזרעים.
אופים אותו במשך 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים על אש נמוכה במחבת עם שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבצל הופך חום ורך.
מרכיבים את הכריך עם הבצל המקורמל, כמה פרוסות גבינה ותפוח מבושל לפי הטעם.
מניחים את הלחם על הגריל - עד שהלחם חום, זהוב ופריך.
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
הסגולה: פאנג'ה סלוניקי על מצע קרם יוגורט
מה צריך?
סלקים יפים
קופסה גדולה (750 מ"ל) של יוגורט 10%
4 גבעולים של בצל ירוק
שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה
לימון
מלח פלפל
שמן זית
ההכנה:
מרתיחים את הסלק במים עד שהוא הופך לרך ונותנים לו להצטנן. מקלפים את הסלק בעדינות, תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.
ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאוד.
נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
אופן ההגשה:
בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.
את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.
מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.
המתכון באדיבות הילה בידרמן, כוכבת "משחקי השף" וקמפיין רשת "זגה" פינות אוכל
המהירה: כדורי גבינה ועגבניות
מה צריך?
100 גרם גבינה כחושה או ריקוטה 5% שומן
2 כפות גבינת פרמזן, מגוררת
1 כף גבינה לבנה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
2 כפות מדידה מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לציפוי:
2 כפות שומשום מלא, קלוי במחבת יבשה עד להזהבה
2 כפות אגוזי מלך קלויים וטחונים
ההכנה:
מנחים בקערה את הגבינות, קליפת הלימון, עלי בזיליקום, אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
מחלקים את התערובת לכדורים בגודל כדורי פינג פונג.
מניחים את השומשום, אגוזים טחונים ופפריקה בקערה שטוחה. מגלגלים את כדורי הגבינה בתערובת לציפוי.
מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומצננים 10 דקות לפני ההגשה.
המתכון באדיבות הרבלייף