טארט טאטן עגבניות
מתאים לגודל תבנית 28
מה צריך?
לבצק:
2 כוסות קמח מלא
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף חרדל גרגירים
כפית מלח גס
5 כפות מים
למילוי:
כ -12 עגבניות בינוניות חתוכות לרוחב לחצי
2 כפות שמן זית
כ-20 גרם חמאה
1 כף בלסמי
1 כפית מלח גס
1 כפית טימין מיובש
1 כפית קצח
מה עושים?
שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק מלבד המים וטוחנים בפולסים למרקם פירורי
מוסיפים את המים וממשיכים לערבל לבצק. מוציאים לקערה, לשים קלות, משטחים לדיסק, שמים בקירור לכחצי שעה.
קראו גם:
משמנים בחמאה תבנית או מחבת ברזל, מפזרים עליה את המלח, טימין, קצח. מסדרים את העגבניות בצפיפות עם החלק הפתוח כלפי מטה ומזלפים את הבלסמי מעל. מבשלים על אש גבוהה לכעשר דקות, מורידים ומקררים.
מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק, מרדדים לעיגול מעט גדול יותר מהתבנית. מעבירים בעזרת המערוך אל מעל לעגבניות בתבנית. אל דאגה, אם הבצק קצת מתתפרק זה לא נורא, פשוט השלימו את החתיכות ליריעה מעל העגבניות.
מהדקים את הבצק מעל העגבניות ובשולי התבנית כך שלא יהיו פתחים, אופים כ-30-40 דקות או עד שהבצק משחים. עדיף בתחתית התנור.
מוציאים, מקררים מעט, מפרידים את הדפנות עם סכין. הופכים בעזרת צלחת או קרש חיתוך. דופקים קלות להפרדה מהתבנית.
סלט חומוסים בעגבניות
מה צריך?
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
חבילה שלמה של חומוסים קפואים
3 עגבניות
20 עגבניות שרי
1/2 פלפל חריף
1/2 צרור פטרוזיליה
2 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית שום פתיתים
שמן זית
מה עושים?
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמתחיל להיות שקוף.
בינתיים טוחנים בבלנדר - עגבניות, פלפל, פטרוזיליה. מוסיפים לבצל את החומוסים והתבלינים ומערבבים.
מבשלים תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים עד לריכוך החומוסים במידה המועדפת עליכם.
מגישים חם או קר.
בתיאבון, חג שמח וימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק