ארוחות החג הטעימות נפתחות וכולם מחפשים מתכונים מנצחים, כלומר: טעימים במיוחד, מרשימים למראה, משאירים חותם - אבל מה, לא מצריכים המון עבודת הכנה.
2 צפייה בגלריה
לברק שלם צלוי במחבת
לברק שלם צלוי במחבת
לברק שלם צלוי במחבת
( צילום: גיל אבירם)

לברק שלם צלוי במחבת

מה צריך:
2-4 דגי לברק טריים
עשבי תיבול: אורגנו, טימין וכוסברה
לימון
מלח/פלפל
ההכנה:
ממלאים את פנים הדג בעשבי תיבול (אורגנו, טימין, כוסברה) ובפרוסות לימון
חורצים את הדג באמצעות סכין ברווחים של כ-1 ס"מ בין חריץ לחריץ.
מתבלים במלח ופלפל.
מניחים את הדג על מחבת Non Stick איכותית עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הדג עד שהעור הופך פריך מאוד.
הופכים בזהירות ומטגנים עוד 4-5 דקות בערך עד שהדג מוכן.
חג שמח ובתיאבון!
המתכון באדיבות רשת סולתם ושף גיל אבירם

2 צפייה בגלריה
סלמון פיצוחים
סלמון פיצוחים
סלמון פיצוחים
( צילום: בן גבאי)

קראו גם:


סלמון פיצוחים

מה צריך?
1 נתח פילה סלמון
50 גרם פיסטוק קלוף
50 גרם קשיו
50 גרם שקדים פרוסים
50 גרם אגוזי לוז
כוס פרורי לחם מוזהבים
1 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
50 מ"ל קונפי שום
ההכנה:
טוחנים את הפיצוחים בפולסים קצרים (לא להגיע למצב של אבקה), מוסיפים פירורי לחם, חצי כוס שמן זית ופלפל שחור.
חותכים את הנתח למנות הרצויות (אפשר גם להגיש כנתח שלם), מורחים מעט שמן זית וקונפי שום,
מפזרים מעל שכבה נדיבה של הפיצוחים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את הדג למשך 13 דקות.
המתכון באדיבות השף איתי אטדגי ל"מטבח של ג'ולי", קטגוריית האוכל המוכן והטרי של רשת "מחסני השוק"
בתאבון וחג שמח!