"טל בורגר" היא כנראה מסעדת ההמבורגרים הכי מוכרת בבת ים ואחד המוסדות המיתולוגיים בטיילת. לרגל חגיגות ה-20 למסעדה, יצאנו לפגוש את טל אבנד, "הטל המקורי", תושב בת ים ובעל המקום. איך הכל התחיל? איזה המבורגר הוא הכי אוהב? ואיך מנהלים מוסד קולינרי מצליח יד ביד עם זוגתו לחיים?
כדי להבין איך הכל התחיל חייבים לצאת במסע אחורה בזמן, אל ימיו של טל אבנד (50) כחייל. אז הוא שירת כחוקר פלילי במצ"ח, מה שהוביל אותו לאחר השחרור מצה"ל אל משרדי החקירות המובילים בארץ, ומשם דרכו נסללה לעבר לימודי משפטים. רגע אחרי סיום הסטאז', הוא הבין מה באמת היעוד שלו בחיים.
"הייתי צריך להחליט אם אני ניגש למבחני הלשכה, ומתחיל לעבוד בעריכת דין או שאני בוחר בכיוון אחר", הוא מספר.
מה גרם לשינוי בכיוון?
"אחרי הצבא טיילתי בארצות הברית במשך שנה. ראיתי שם את כל הדיינרים האמריקאים ושם טעמתי לראשונה המבורגר אמיתי. באותה תקופה היו בארץ רק רשתות תעשייתיות, שכולם התלהבו מהן כי לא היה שום דבר אחר, עדיין לא הבינו בכלל מה זה המבורגר מבשר איכותי. כחובב בשר זה תמיד היה תקוע לי בראש. כשנאלצתי לבחור מה אני רוצה לעשות בעתיד, החלטתי להמר, פתחתי את 'טל בורגר' על טיילת בת ים ומאז הכל היסטוריה".
לאחרונה חגג המוסד הבת ימי שנפתח בשנת 2002, 20 שנות פעילות, וקשה להאמין כמה התפתח מאז הקונספט הבסיסי של בשר בתוך לחמנייה.
"עם השנים למדתי את תחום הבשר, חקרתי את הנושא, למדתי לשלב נתחים ולהבין בסוגים של בשרים, עד אז בכלל לא הבינו שהמבורגר זה משהו שיכול להיות איכותי", מספר אבנד. "עם השנים פתאום ראינו יותר ויותר מקומות שמוכרים המבורגר אמיתי, לכן בשנת 2016 הצטרף אלינו יועץ עסקי ותפעולי, יורם אלמוג, ויחד פיתחנו קונספט הייחודי של הרכבים על בסיס טעמים ממדינות העולם. בהמשך הצטרף אלינו גם השף, אייל לביא, והמצאנו רטבים מיוחדים בשילובים מעניינים".
השפית של המקום היא לא אחרת מאשתו של טל, נתי אבנד (47), ויחד השניים מנהלים את המקום ביד רמה.
איך העבודה עם בת הזוג?
"יש חיכוכים כמו כל שותפים, אבל דווקא בגלל שאנחנו בני זוג העבודה הרבה יותר נוחה וקלה. היא יותר בתחום הקולינרי והמטבח, אני מתעסק בבשרים ובדברים המשעממים, לוגיסטיקה, ספקים, ניהול הצוות וכדומה. זה עובד מעולה כי לכל אחד יש את תחום האחריות שלו, אנחנו כמובן מביעים דעה אבל כשאנחנו חוזרים הביתה בערב אנחנו כל כך עייפים שאין ממש התעסקות בעבודה".
אבנד הוא אב לחמישה (13,14,15,25,22), שכצפוי גדלו בין הגריל למקרר הבשרים. "הילדים שלי אוהבים לתת חוות דעת על כל דבר, הם מאוד ביקורתיים והדעה שלהם חשובה לי, הם הראשונים שטועמים כל דבר חדש".
מה ההמבורגר האהוב עלייך?
"אני אוכל המבורגר לפחות פעמיים בשבוע, כשההמבורגר הים תיכוני הוא האהוב עלי. יש לנו לקוחות קבועים שבאים כמה פעמים בשבוע, בגלל שלכל המבורגר יש טעם אחר, המגוון גדול ואין תחושה שאתה אוכל אותו הדבר, אז זה אף פעם לא משעמם".
אבנד מספר שב"טל בורגר" משתדלים לגוון ולהפתיע גם את הלקוחות הקבועים. "בשנים האחרונות הכנסנו גם גבינות, אז אנחנו פחות מתאימים לשומרי כשרות", הוא מספר ומדגיש: "אבל יש לנו מנות טבעוניות מעולות, הן כל כך טובות שפעם מישהו דרש החזר כספי, וכתב ביקורת איומה שהוא קיבל מנה בשרית ולא טבעונית, זה הצחיק אותי אבל לפחות הוכיח כמה תחליפי הבשר שלנו איכותיים וטעימים".
לעדכונים - חדשות בת ים