לרגל סוף החופש הגדול, הנה מפגש בסיסי של עוף וניוקי. חשוב לציין מראש כי את הניוקי אפשר להכין עם הילדים, ובעיניי ההכנה מאוד כיפית ולא דורשת מיומנות גדולה.
3 צפייה בגלריה
שוקי עוף וניוקי
שוקי עוף וניוקי
שוקי עוף וניוקי
(צילום פרטי)
פשוט מארגנים משטח עבודה מקומח ועובדים יחד. לא נורא אם יהיו הבדלים בגדלים - המנה הזו יודעת לספוג עבודת צוות, התוצאה משמחת את הבית והמשפחה וגם מאוד טעימה.

שוקי עוף וניוקי

החומריים לעוף:
8-6 שוקיים, שטופים ומנוגבים עם נייר סופג
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
5 שיני שום חצויות לאורך
חבילת ערמונים (כ־200 גרם)
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
מלח
מעט שמן לטיגון

3 צפייה בגלריה
שוקי עוף וניוקי
שוקי עוף וניוקי
שוקי עוף וניוקי
(צילום פרטי)

ההכנה:
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן ומטגנים את השוקיים מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור תוך כדי, מעבירים למגש ומניחים בצד.
ממשיכים עם אותו הסיר, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים את השוקיים שהנחנו בצד, מסדרים יפה בסיר, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מוסיפים את הערמונים, מתבלים ומנענעים את הסיר בעדינות.
לאחר רתיחה קלה עוברים לאש נמוכה ומבשלים כ־45 דקות.

3 צפייה בגלריה
הכנת הניוקי כיפית ולא דורשת מיומנות גדולה
הכנת הניוקי כיפית ולא דורשת מיומנות גדולה
הכנת הניוקי כיפית ולא דורשת מיומנות גדולה
(צילום פרטי)

הניוקי

4 תפוחי אדמה גדולים
2 כוסות קמח
ביצה
כפית מלח
4 כפות שמן זית
מערבבים חצי כוס סולת עם 2 כפות קמח, ועם התערובת הזו מקמחים את משטח העבודה והמגש.
ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה. לאחר ריכוך קולפים ומניחים בצד לצינון (לטמפרטורת החדר).
מועכים במועך ידני (לא מעבד מזון), מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצה, השמן וכוס וחצי קמח ולשים, מוסיפים את שאר הקמח תוך כדי לישה עד לקבלת בצק יבש ונוח לעבודה. כדאי לתת לו לנוח כרבע שעה.
מכינים גלילים צרים וארוכים ופורסים לחתיכות בגודל שאוהבים תוך כדי קימוח מדי פעם לפי הצורך. אפשר לצבוט לאיזו צורה עם הבוהן או בעזרת מזלג. מעבירים למגש מקומח.
קראו גם:
מרתיחים מים בסיר עמוק עם 2 כפיות מלח גס ומוסיפים את הניוקי לסיר בשלבים. כשהם צפים מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש בצד.
את הניוקי מקפיצים עם מעט שמן זית וכ־5 שיני שום פרוסות. אני הוספתי פלפל חריף פרוס. אם זה לילדים אפשר להחליף בפלפל מתוק.
לאחר כשתי דקות מוסיפים את הניוקי ומקפיצים יחד, מתבלים בפלפל שחור ומלח ומקפיצים עד שהניוקי מקבל צבע זהוב עדין, סוחטים לימון או ליים ומעבירים למחבת את השוקיים.
החיבור של שניהם יוצר מחבת פשוטה ומנחמת. אני הוספתי גרידת ליים מעל, שמוסיפה רעננות ופותחת את הטעמים.
אפשר להוסיף מרווה הקפצת הניוקי או תימין לימוני או כל ירק אחר שאוהבים.