יעילות במטבח זה נושא שאני לא מצטיינת בו, אבל עם השנים למדתי כמה טיפים שעוזרים לי בכך, והנה אחד מהם:
כמעט בכל יום, איך שאני נכנסת למטבח, אני מפעילה את התנור, חותכת כמה ירקות לאנטיפסטי ומכניסה.
ככה, בזמן שאני מתארגנת על שאר ההכנות והבישולים, יש לי מנה נהדרת שכבר נאפית בלי מאמץ.
קראו גם:
בין תבניות האנטיפסטי הרבות שרצות כאן אני הכי אוהבת את אלו של הירקות המגוונים שיוצאת גם צבעונית ומשמחת את העין, וגם עשירה בנוטריאטים מגוונים, וכמובן: ישר מהשדה לצלחת.
המגוון משתנה בהתאם למה שהעונה והסל השבועי מביאים וזה תמיד נפלא.
ירקות צבעוניים בתנור
מה צריך?
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
1-2 בטטות חתוכות לחתיכות בגדלים דומים לתפוח האדמה
1 סלק קלוף וחתוך גם הוא
1/4 כוס שמן זית איכותי
רוזמרין
מלח
מה עושים?
מכניסים את כל המרכיבים לקערה
מערבבים היטב כדי שהשמן יגיע לכל האיזורים
משטחים בתבנית
אופים ב-180 מעלות עד שהירקות משחימים.
מלך הצבעים
הוא משדרג כל מנה, הוא יכול להיות רוטב, תיבול, בסיס למרק או ממרח. אפשר להשיג אותו קנוי אבל הגרסה הביתית שלו הרבה יותר בריאה וטעימה, ובגרסה שלי - הוא ממש כמו לאכול קשת בענן.
מי שאוכל אותו אצלנו בבית זוכה לתואר "מלך הצבעים" כבר בביס הראשון.
מה זה מלך הצבעים?
היות וגיוון הוא ערך מרכזי בתזונה בריאה המצאנו בבית משחק: מי שאוכל ביום ירקות ופירות מחמשת הצבעים - לבן, סגול, אדום, כתום, ירוק – הוא מלך הצבעים. כשהילדים היו קטנים מלך הצבעים קיבל מדבקה שווה,
עכשיו, כשהם כבר גדלו, זה כבר פשוט שגור אצלנו בשיח ועולה מדי פעם, אך מרגישים שזה משהו שמוטמע אצלם מחשבתית וזה מאוד משמח.
רגע, אז למה בעצם המתכון? ואיך משיגים את חמשת הצבעים במנה אחת כל כך וורסטילית? כמובן:
רוטב עגבניות בחמישה צבעים
(מחומרים טבעיים בלבד וללא תוספת סוכר או ממתיקים אחרים)
מה צריך?
8-10 עגבניות בשלות חתוכות גס. ניתן להחליף חלק מהן בעגבניות שרי
1 בצל לבן גדול חתוך גס
1 בצל סגול גדול חתוך גס
2 גזרים חתוכים גס
3-4 שיני שום
חבילה פטרוזיליה
1 כפית כורכום
2 כפיות מלח גס
שמן זית
מה עושים?
מחממים מחבת גדולה ועמוקה או סיר
שמים שמן זית בנדיבות לכיסוי קרקעית המחבת
מוסיפים את הירקות בהדרגה - בצל, גזר, עגבניות, שום, פטרוזיליה
מתבלים (ניתן בשלב זה גם להוסיף עוד עלי תיבול לפי טעמכם - זעתר, טימין, רוזמרין וכו')
מכסים ומנמיכים את האש,
מבשלים עד לריכוך הגזרים
טוחנים היטב
ואז נשאר רק להחליט איזו מנה תרצו להכין איתו.
מהמתכון הזה יוצא כליטר רוטב, יש לאחסן בכלי זכוכית (נשמר כארבעה ימים בקירור).
ניתן להקפיא חלק לשימוש עתידי (הקפידו להקפיא עם מכסה פתוח ורק אחרי שקפוא לסגור כדי למנוע פיצוץ הצנצנת).
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND ,תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק