הרצון להימנע ממאכלים מתוקים או מלוחים מדי שמעוררים צמא הופך לעיתים את הארוחה המפסקת לתפלה ובנאלית.
לרוב זה מסתכם במרק צח ובעוף בתנור עם תפוחי אדמה, שחוזרים על עצמם שנה אחר שנה.
אז אולי זה הזמן לגוון: הצעה מקורית לארוחה מפסקת חלבית שמתחילה בטליאטלה בטטה ושמנת למנה ראשונה – תוך שילוב בין פחמימות המתפרקות מהר לכאלו עתירות בסיבים לפירוק איטי ; מנה עיקרית של דג שלם בירקות ולימון, המספקת חלבונים (וללא שומן) ; ולקינוח גלידה עם הפתעות פירותיות – מנה שגם נראית יפה להגשה וגם לא מכבידה.
בתיאבון וצום קל.
טליאטלה ברוטב בטטה ושמנת
מה צריך:
לרוטב:
2 בטטות בינוניות
350 גרם שמנת
1 כף רוטב עגבניות
מלח
פלפל שחור טחון
לטליאטלה:
500 גרם טליאטלה
1 בוראטה
גבינת פרמזן
1 לימון
פלפל שחור
בזיליקום טרי
ההכנה:
קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים במים עם מלח במשך 20 דקות.
במקביל, מרתיחים מים בסיר נוסף ומבשלים את הפסטה עם מלח כ-2 דקות פחות ממה שמצוין בהוראות שעל האריזה.
מסננים, מניחים את הפסטה בצד להתקרר ומוסיפים מעט שמן זית על מנת למנוע הידבקות.
מסירים את הבטטה מהאש, מסננים ומכניסים את הקוביות המבושלות למעבד מזון יחד עם השמנת, רוטב העגבניות, מלח ופלפל לפי הטעם.
כשהרוטב הופך לקרם אחיד, מערבבים עם הפסטה ומחזירים לאש ל-2 דקות נוספות של בישול הפסטה ברוטב על מנת שהרוטב יסמיך והפסטה תספוג את הטעם.
מגישים עם בוראטה, גבינת פרמזן מגוררת, גרידת לימון, פלפל שחור גרוס טרי ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.
דניס שלם בלימון עם ירקות
מה צריך:
לדניס:
1 בצל
½ קישוא
שמן זית כתית
½ פלפל אדום
½ פלפל ירוק
2 דניס שלם נקי
1 לימון
גרגירי פלפל שחור
100 מ"ל יין לבן
לרוטב:
שמן זית כתית
3 שיני שום
2 כפות חומץ תפוחים
ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
פורסים את הבצל והקישואים וחותכים את הפלפלים לרצועות. משמנים תבנית תנור ומניחים את הבצל בתחתית. מניחים מעליו את פרוסות הקישואים, לבסוף את הפלפלים - ירוק ואדום בתערובת וזולפים מעט שמן מעל.
בוצעים חתכים בחלקם העליון של דגי הדניס על מנת להכניס פנימה פרוסות לימון דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים כ-35 דקות או עד שהדג מוכן.
בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים שום פרוס במחבת עם שמן. מסירים מהאש כשהשום מזהיב, מוסיפים חומץ ומערבבים.
כשהדג מוכן, יוצקים מעליו את הרוטב ומגישים.
גלידת הפתעות עם פירות
מה צריך:
2 כדורי גלידת שוקולד
2 כפיות סורבה תות
650 מ"ל שמנת
350 מ"ל יוגורט
200 גרם סוכר
1 תרמיל וניל
מגוון פירות
קראו גם:
ההכנה:
מניחים כדורי גלידת שוקולד ותות בניילון נצמד, מגלגלים לצורת גליל ומכניסים למקפיא.
מקציפים את השמנת עם יוגורט, סוכר וניל עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
פורסים פירות ומניחים בתחתית ובדפנות תבנית מאורכת. יוצקים שכבה ראשונה של קרם שמנת עד שליש גובה התבנית. מוציאים את גליל התות-שוקולד מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים במרכז התבנית. יוצקים עוד קרם שמנת מעל עד לכיסוי, ומקפיאים ל-4 שעות לפחות.
פורסים ומגישים.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה