מתכון מנצח לקציצות דגים, כזה שמעיף כל ארוחה, חג או שבת, ויש עוד לא מעט בדרך.
2 צפייה בגלריה
קציצות דגים
קציצות דגים
קציצות דגים
(צילום: ריאן)
עם המנה הזו אפשר להתארח או לארח או לצאת לטיולים ולפיקניקים ולהגיש לצד קוסקוס או אורז או חלה של חג.
המתכון די פשוט ונגיש בזכות הקציצות האפויות בתנור ולא מטוגנות אחת אחת, מה שמקל מאוד את העשייה וגם בריא יותר, הטעם והצורה לא נפגמים, הפוך, הם נשמרים באופן נפלא.
חג שמח, ולחיי הארוחות והמפגשים השמחים שבדרך.

קציצות דגים

החומרים לקציצות:
750 גרם דגים טחונים
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
חצי חבילת כוסברה קצוצה
עגבנייה אדומה קלופה, ללא הגרעינים וקצוצה לקוביות קטנות
8 שיני שום כתושות
כף גרידת תפוז או לימון או ליים
2 חלבונים
2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
3 כפיות שמן
כפית שטוחה כורכום
פלפל שחור או צ'ילי או גם וגם
מלח

2 צפייה בגלריה
קציצות עגולות ושטוחות אך בשרניות
קציצות עגולות ושטוחות אך בשרניות
קציצות עגולות ושטוחות אך בשרניות
(צילום: ריאן)

החומרים לרוטב:
4 עגבניות קלופות וקצוצות או קופסת שימורים, עדיף עגבניות תמר
10 שיני שום חצויות
2 פלפלים יבשים גדולים
2 כפות רסק עגבניות
חצי חבילת כוסברה
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
מעט צ'ילי גרוס
מלח
3/4 כוס מים רותחים
פלפל גמבה, פרוס לרצועות
קראו גם:
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה, משמנים את הידיים ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות אך בשרניות.
מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שמשומן בנדיבות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־12 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
עוברים להכנת הרוטב.
במחבת גדולה ורחבה מחממים מעט שמן ומטגנים את השום קלות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות או את קופסת השימורים, את הפלפלים ושאר הירקות ומבשלים על סף רתיחה עדינה כ־25 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות (אין צורך אם השתמשתם בקופסת שימורים), מערבבים לאחר כ־5 דקות, מתבלים ומוסיפים את המים הרותחים.
עכשיו הזמן לטעום ולשפר טעמים אם יש צורך. לאחר כעשר דקות מוסיפים ומסדרים את הקציצות יפה, מנענעים בעדינות כך שכל הקציצות יהיו עטופות יפה ברוטב. מבשלים כשעה על אש קטנה מאוד.