ארוחת סלט היא דרך נפלאה להזין את עצמנו היטב ולהגדיל את שפע הוויטמינים, המינרלים, הסיבים והאנזימים שאנחנו מקבלים מהמזון שלנו.
מה הופך סלט לארוחה משביעה ומזינה שלא תהיו רעבים חצי שעה אחרי שאכלתם אותה?
שילוב של מזונות חלבוניים ומזונות שומניים שמעלים את ערכה התזונתי ותורמים לשובע ממושך ורגוע.
רוצים גם?
אז לכבוד האורח הקיצי המזדמן משדות העמק – הפאקוס - הכנתי סלט טעים ומשביע, לפי הכללים, שיכול להחליף ארוחה שלמה.
קראו גם:
הפאקוס – האח המוצלח של המלפפון, או הבן דוד המענג של הקישוא - הוא ירק עונתי שניתן למצוא בשווקים בתקופת הקיץ, ממאי עד יולי.
הוא שייך למשפחת הדלועיים, צבעו ירוק בהיר, הוא נראה כמו מלפפון גדול ומצטיין בטעם של מלפפון בלאדי, כזה שלא עבר הכלאות וניסויים שעמעמו את טעמו. ניתן לאכול אותו חי, לשלב אותו בסלט או לכבוש אותו.
ארוחת סלט קיצית עם פאקוס
(מתכון לקערה גדולה שמספיקה ל 2-3 סועדים כארוחה)
מה צריך?
על הירקות:
4 פאקוס גדולים קלופים ומגורענים, חתוכים גס
1 בצל סגול בינוני פרוס לרצועות דקות
2 גזרים קלופים בקולפן ג'וליינים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
על החלבון:
300 גרם טופו חתוך לקוביות
על השומן:
2 חופנים גרעיני חמנייה
שמן זית
על התיבול:
מיץ משני לימונים או יותר
כפית גדושה מלח
1/2 כפית אבקת שום
מה עושים?
מחממים שני מחבתות ומטגנים בהם את קוביות תפוחי האדמה וקוביות הטופו בנפרד.
בזמן שהם מתבשלים חותכים את יתר הירקות.
מוסיפים את הקוביות והתיבול.
מערבבים ואוכלים בתיאבון.
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק