עוגת שושנים ודבש

4 צפייה בגלריה
עוגת שושנים ודבש
עוגת שושנים ודבש
עוגת שושנים ודבש
(צילום: חן שוקרון)
מצרכים (ל- 3 יחידות עוגה):
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרים טריים שמרית
1 כף מלח (20 גר')
¼ כוס סוכר (50 גר')
2 ביצים גודל L
100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
¼ כוס דבש (80 גר')
½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)
למלית:
5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
להברשה לאחר האפייה:
4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
אופן ההכנה:
בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגוגל 30 על 40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים בנטורינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.
מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ.
חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.
מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כ-15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות חברת "שמרית"

4 צפייה בגלריה
עוגיות מגולגלות עם תמרים וטחינה
עוגיות מגולגלות עם תמרים וטחינה
עוגיות מגולגלות עם תמרים וטחינה
( צילום: רות אופק )

עוגיות מגולגלות עם תמרים וטחינה

מצרכים:
200 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות טחינה טורקיז
למלית:
300 גרם ממרח תמרים
3-4 כפות טחינה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הטחינה ומערבלים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתחיל להתאחד.
מעבירים את הבצק למשטח עם ניילון נצמד, מאחדים לצורך מלבן ועוטפים בניילון. מכניסים למקרר לכחצי שעה כדי לתת לבצק להתגבש ולהתייצב.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן. מורחים בממרח תמרים ומעליו מורחים שכבת טחינה. מגלגלים לגלילים ומעבירים לתבנית.
אופים את הגלילים בחום של 170 מעלות במשך כ-20-25 דקות עד שהם מעט משחימים.
מוציאים ומצננים מעט ולאחר מכן פורסים לפרוסות, מניחים את הפרוסות בתבנית ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות של אפיה על מנת לוודא שמרכז העוגיות אפוי ויציב.
מצננים, מפדרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
המתכון באדיבות הבלוגרית רות אופק (שמח במטבח) וטחינה "טורקיז"

4 צפייה בגלריה
עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער
עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער
עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער
( צילום: איתיאל ציון)

עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער

מצרכים (ל-4 עוגות בריוש):
200 חמאה רכה
3/4 כוס שמן קוקוס
1 וחצי כוסות סוכר דמררה
2 כפיות דבש
6 ביצים מידה L
1 וחצי כוסות קמח לבן
3/4 כוס קמח כוסמין
2 כפיות קמח שקדים
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם גבינת ריקוטה 9%
100 גרם (1/2 גביע) יוגורט 3%
50 גרם פטל אדום קפוא
לרוטב פירות אדומים:
3 כפות מיץ רימונים של "פרימור"
2 כפות דבש
150 גרם פירות אדומים קפואים
אופן ההכנה:
במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים חמאה, שמן קוקוס וסוכר דמררה במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מנפים את הקמחים, אבקת האפייה ואבקת השקדים. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את הריקוטה והיוגורט ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מוזגים את התערובת ל-4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה. מפזרים מעט פטל אדום מעל כל עוגה ומוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית.
אופים במשך כ-40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים.
מכינים את רוטב הפירות האדומים: בקלחת מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים עד לקבלת תערובת סמיכה. מעטרים את העוגות ברוטב ומגישים.
המתכון באדיבות מיקי שמו ו"פרימור"

4 צפייה בגלריה
אגסים עם שוקולד
אגסים עם שוקולד
אגסים עם שוקולד
(צילום: שירן כרמל)

קראו גם:


אגסים עם שוקולד

מצרכים:
6 אגסים
1/2 לימון טרי
2 ליטר מים
800 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 ליטר גלידת וניל איכותית
מיכל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1/2 מקל וניל
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס מים
4 כפות סוכר
1/2 מקל וניל
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ: בסיר מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים את הסוכר. חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הגרגירים, מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ, מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו, מעבירים לסירופ ומבשלים כ-30 דקות עד שהם רכים לחלוטין וכאשר נועצים בהם סכין היא יוצאת בקלות, מניחים להתקרר בסירופ.
מסירים באמצעות כף פריזיאן, דרך התחתית את גרעיני האגסים.
מכינים את רוטב השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין, מוסיפים את השוקולד, תרמיל הווניל והגרגירים ומבשלים עד לקבל רוטב שוקולד סמיך, מוציאים את תרמיל הווניל.
לפני ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה, יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי על מנת שלא "תישבר".
בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.
המתכון באדיבות השף מאיר דנון, מנהל בית הספר הגבוה לקולינאריה "בישולים", עבור טיב טעם