תקופה לא פשוטה עברה על הערים המעורבות במהלך מבצע 'שומר החומות'.
הדו קיום שהיה מנת חלקם של העוסקים בתחומי התיירות, המסעדנות והבילוי נפצע באורח אנוש כשפורעים הציתו והרסו את השיתוף והאחווה.
מאז הפרעות מנסים בעלי העסקים היהודים והערבים לחזור לשגרה, במיוחד בערים הערביות, שם מנסים להחזיר את הלקוחות למלונות, לשווקים ולעסקים.
קראו גם:
כבר בתקופה הקורונה, עיר הבשורה נצרת קיבלה מכה קשה: הצליינים שנהגו לפקוד את השווקים לא הגיעו, ואם זה לא הספיק, מבצע 'שומר החומות' ריסק לגמרי את הסוחרים ובעלי העסקים.
מי שהחליט לשנות את מאזן האימה בעיר הוא מלון 'רמדה אוליבייה נצרת' שהחזיר את סופי השבוע הקולינאריים, המשלבים אירוח במלון, כל פעם בקונספט אחר, עם שפים מוכרים מכל הארץ, יהודים וערבים, סדנאות, טעימות יין ואלכוהול, ארוחות חגיגות, ארוחת שישי מסורתית, חאפלות עם רקדנית בטן וסיורים בשווקים השונים בעיר היוצאים מטעם המלון.
בסוף השבוע שעבר קיים המלון סוף שבוע ראשון מאז החזרה לשגרה בסימן חברות ודו קיום.
עם הגעת האורחים ביום חמישי הם פגשו את כתבת היין מירה איתן יחד עם אסף פז, היינן של יקב ויתקין, שהעבירו סדנת יין ושיח על יינות ים תיכוניים.
במפגש טעמו האורחים ארבעה סוגי יינות מבית היוצר של ויתקין, שניים לבנים, רוזה אחד ויין אדום, כולם מסדרת מסע ישראלי.
בארוחת הערב אירח שף המלון, רמי אבו ליל, את השף של 'בושוויק' התל אביבי, עינב אזגורי, לארוחה משותפת. הוגשו בה פירות ים לצד טלה ממולא בעלי גפן ושאר מנות, לצד סלטים רבים.
ארוחות הבוקר מוגשות מול נוף העיר נצרת, והן בעיקר ישראליות אבל עם המון טאצ' מהמטבח הערבי. לצד ביצים, גבינות וסלטים חיים הוגשו פיתות דרוזיות שנאפו במקום עם רטבים וטופים מיוחדים, עשרות עוגיות ערביות וכמובן הכנאפה.
במהלך השהייה האורחים לקחו חלק בסדנאות ללא תשלום, ביניהן סדנת הכנת כנאפה וצילום אוכל בסלולר בהדרכת צלם האוכל גיל אבירם.
למרות שהמלון אינו כשר ארוחת ערב שבת הייתה חגיגית במיוחד. השף ראמי אבו ליל הכין ארוחה גלילית אותנטית כשבשיאה הוצא לאורחים כבש שלם ממולא באורז שהוכן כבר משעות הבוקר.
מנות של צלעות, קבבים ושאר מיני בשרים ועופות הוגשו ואת הקינוחים הגיש המלון ב'סולטנה', הרופ טופ החדש של המלון, שם התקיימה חאפלה נצרתית בלווי מופע רקדנית בטן והרבה שמחה.
ביום שבת התקיים סיור קולינארי עם איש הקולינאריה דוד קישקה, אליו התלווה רמי אבו סאלם, מנהל המזון ומשקאות של המלון שהוא יליד העיר.
השניים לקחו את האורחים לסיור בשוק למאפיית אל משהדאוי, תבליני אל באבור, מכולת סלומה, כנאפה אום עלי וקפה אבו סאלם.
ברחובות ובשווקים ניכר שלעיר נצרת קשה להתאושש – הן מהקורונה והן מהמתיחות האחרונה. בעלי העסקים משוועים לתיירים, שיחזרו לבקר בעיר העתיקה, בנצרת ההיסטורית, בכנסיות, בשוק הצבעוני, בדוכנים, במסעדות הרחוב, בחנויות הממתקים, בבתי הקפה ובברים עם אווירת הלילה.
בחודשים הקרובים יתקיימו במלון רמדה אוליבייה נצרת כמה סופי שבוע עם תכנים קולינאריים משתנים שיכללו סיורים, סדנאות בישול, ארוחות מיוחדות ושאר פעילויות.