תבשיל אורז וקארי ירוק

4 צפייה בגלריה
איך הופכים אורז לחגיגיה?
איך הופכים אורז לחגיגיה?
איך הופכים אורז לחגיגיה?
(צילום: סטודיו teka)
מה צריך:
½ בצל
1 שן שום
50 גרם שעועית ירוקה
1 פלפל חריף ירוק
70 גרם ברוקולי
1 פאק צ'וי
50 גרם אספרגוס
2 קישואים
1 כף משחת קארי ירוק
50 מ"ל רוטב סויה
500 מ"ל ציר ירקות
500 מ"ל חלב קוקוס
שומשום שחור
אורז לבן (להגשה)
שמן
מלח
4 צפייה בגלריה
תבשיל אורז וקארי ירוק
תבשיל אורז וקארי ירוק
תבשיל אורז וקארי ירוק
(צילום: סטודיו teka)

ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים על אש בינונית בשמן בסיר רחב וצר.
בזמן שהבצל מתרכך קוצצים את הירקות לפרוסות גסות: פלפל חריף, ברוקולי, פאק צ'וי וקישואים.
כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את השום הפרוס דק ואת הירקות, ומקפיצים כמה דקות.
כשהירקות מזהיבים יוצקים כף קארי ירוק במרכז הסיר ומוסיפים רוטב סויה על הקארי תוך כדי ערבוב.
יוצקים את המרק וחלב הקוקוס ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.
מפזרים צרור שומשום שחור ומגישים לצד אורז לבן.

4 צפייה בגלריה
סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה
סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה
סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה
(צילום: סטודיו teka)

סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה

מה צריך:
250 גרם אורז בסמטי
100 גרם קינואה שחורה
1 בצל
30 גרם אגוזי לוז
30 גרם שקדים
20 גרם בצל מטוגן
2 שיני שום
1 לימון
150 גרם עלי ארוגולה
צרור בזיליקום
25 מ"ל חומץ אורז
שמן זית
מלח לפי טעם
ההכנה:
מרתיחים את הקינואה השחורה ואת האורז הבסמטי בסירים נפרדים של מים מומלחים. ברגע ששניהם אל דנטה, מסננים ומצננים במים קרים ושומרים בצד להמשך.
קולפים וחותכים את הבצל, צולים אותו בשמן זית וקורט מלח. כאשר הוא הוא חום וזהוב מוסיפים את החומץ ומבשלים עד לאידוי הנוזל.
קוצצים את האגוזים, השום והבזיליקום, שוטפים את הלימון ומגרדים את קליפתו.
מערבבים יחד את האורז, הקינואה, עשבי התיבול, השום הקצוץ וגרידת הלימון ומתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית.
מגישים עם בצל צלוי מעל.

4 צפייה בגלריה
ריזוטו סלק וגבינת פטה
ריזוטו סלק וגבינת פטה
ריזוטו סלק וגבינת פטה
(צילום: סטודיו teka)

ריזוטו סלק וגבינת פטה

מה צריך:
עבור 4 מנות:
400 גרם סלק מבושל
1 ליטר ציר עוף או ירקות
30 מ''ל שמן זית כתית מעולה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
300 גר' אורז לריזוטו
1 גבעול טימין גדול
100 מ''ל יין לבן
מלח
פלפל שחור
30 גר' חמאה
150 גר' גבינת פטה מגורדת
50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת
40 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
20 גר' שומשום
ההכנה:
מכניסים מחצית מכמות הסלק יחד עם הציר, אל תוך מעבד מזון ומערבבים עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מוזגים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה. מגרדים או קוצצים דק את כמות הסלק שנותרה ובאמצעות מסננת, מוציאים את הנוזלים.
מחממים את שמן הזית בתבנית גדולה או סיר. מוסיפים בצל ומטגנים בזהירות עד שיתרכך. מוסיפים שום ומבשלים למשך 2-3 דקות.
מערבבים את האורז והטימין עד שיהיו מצופים בשמן. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מגבירים את האש ומוזגים את היין הלבן. מבשלים למשך 1-2 דקות עד שהכמות הנמצאת בסיר תצטמצם.

קראו גם:

מחלישים את האש לבינונית ומוסיפים מצקת אחת משארית הסלק. מערבבים ללא הפסקה עד שהנוזלים ייספגו. חוזרים על הפעולה עד שכל כמות הסלק שנותרה תתווסף לסיר. בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי, אבל עדיין להישאר מוצק ומבושל.
מוציאים את הטימין. מוסיפים את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.
מגישים חם, מחלקים את הריזוטו בין ארבע צלחות, מפזרים אגוזי מלך קצוצים ושומשום.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה