מרק סלק קר, מרענן, בשילוב קרם יוגורט, שמן זית, שקדים קלויים וקוביות קרח.
מתכון במשחק של טעמים וצבעים לימי הכבשן הלוהטים. וגם הלילות. המרק וגם הקרם יוגורט קלים להכנה וגמישים מאוד למשחקים ותוספות. צינה נעימה.
קראו גם:
מרק סלק קר
החומרים למרק הסלק:
3-2 סלקים בגודל בינוני, מרוככים (או בוואקום)
חצי תפוח עץ או לפי הטעם, עדיף מהזן הירוק, וקלוף
גביע יוגורט (עדיף 3% ומעלה)
שן שום
מיץ מליים או לימון
כפית חומץ טבעי או חומץ הדרים
כפית חומץ בלסמי
מעט מנוזלי הריכוך של הסלק (או משקית הוואקום)
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מרככים את הסלקים בתנור. מניחים את הסלקים בנייר כסף עם שוליים נדיבים, מוסיפים שן שום, שמן זית ומלח גס, סוגרים ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ־45 דקות עד שעה או עד לריכוך.
למשתמשים בסלק בוואקום הזמן בתנור מתקצר לכ־8-5 דקות, יותר עניין של חימום וחיבור טעמים. מקררים מעט לטמפרטורת החדר.
מעבירים את הסלק, כולל המיצים שהצטברו, למעבד מזון, מוסיפים את החומץ וטוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם שאוהבים. מוסיפים את היוגורט ואת שאר החומרים ושוב מעבדים בפולסים לתערובת אחידה.
זה הזמן להשתמש במי הסלק ששמרנו בצד, זה מעשיר את הצבע והטעמים, תוסיפו בהדרגה לפי הטעם והמרקם הרצוי. מעבירים לקערה, כדאי להוסיף כמה קוביות קרח, מכסים ושומרים במקרר.
החומרים לקרם יוגורט
גביע יוגורט (3% ומעלה)
גביע שמנת חמוצה
2 כפות גבינה לבנה רכה
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ טבעי
אופן ההכנה:
טורפים את כל החומרים עד לקבלת מרקם קרמי חלק, מעבירים לכלי, מכסים ושומרים במקרר.
החומרים לתוספת:
שבבי שקדים קלויים או מטוגנים קלות, מומלץ להוסיף מעט צ'ילי גרוס בזמן הקלייה
נענע או טימין לימוני טרי, או גם וגם
מעט שמן זית איכותי
מעט רכז רימונים
כמה קוביות קרח
טיפים להגשה:
בוחרים כלי יפה, כוס או קערית, יוצקים מעט ממרק הסלק, מוסיפים קוביות קרח, מוסיפים 3-2 כפות קרם יוגורט, מפזרים שבבי שקדים קלויים, יוצקים מעט שמן זית וכמה עלי נענע.
בשלב מעבד המזון אפשר להוסיף עלי רוקט לתערובת הסלק (לפי הטעם המרקם). גם ג'ינג'ר טרי יתאים מאוד. אפשר להחליף את השקדים בצנוברים ואגוזי מלך. במקום הנענע אפשר בזיליקום, או גם וגם.
לקרם יוגורט אפשר להוסיף מלפפונים טריים מגוררים ולהפוך אותו לצזיקי.