מאפה פסטה עם בשר ואטריות מהמטבח המצרי - פסטה בל פורון - פסטה בתנור.
2 צפייה בגלריה
פשטידת בשר ואטריות (מצרית)
פשטידת בשר ואטריות (מצרית)
פשטידת בשר ואטריות (מצרית)
(צילום פרטי)
מנה משפחתית כיפית פשוטה להכנה, מעין פשטידת בשר ידידותית להפעלה, מתאימה למהלך השבוע תוך כדי תנועת החיים והשגרה הלוחצת, כזאת שמרימים בתוך שעה, הכל בתבנית אחת, מנה שמאפשרת להיות גמישים, להכין לאלתר משאריות של קציצות בשר או עוף או מרק עוף ולתת להם חיים חדשים.

פשטידת בשר ואטריות (מצרית)

תערובת הבשר:
650 גרם בשר טחון (לא שמן)
6 בצלים, קצוצים דק
8 שיני שום פרוסות
4-3 כפות צנוברים
כפית פלפל אנגלי
כפית פלפל שחור
כף שטוחה כוסברה יבשה
2 כפיות שטוחות פפריקה מתוקה
חצי כפית שטוחה קינמון
2 חלבונים
מעט שמן לטיגון

2 צפייה בגלריה
פשטידת בשר ואטריות ידידותית להפעלה
פשטידת בשר ואטריות ידידותית להפעלה
פשטידת בשר ואטריות ידידותית להפעלה
(צילום פרטי)

ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד זהוב קל, מוסיפים את השום והצנוברים ומטגנים יחד כדקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבשר הטחון בהדרגה (עדיף לא הכל יחד כדי שלא לקרר את המחבת), בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר ומטגנים תוך כדי.
כשכל הבשר מפורר וצרוב יפה מתבלים וטועמים ומשפרים במידת הצורך, ממשיכים על אש נמוכה עוד כ־15 דקות.
מצננים את התערובת בצד, וכשהיא קרה מוסיפים 2 חלבונים ומערבבים היטב.
החומרים לפסטה:
500 גרם פסטה רחבה (פטוצ'יני או אטריות רחבות מהסוג הפשוט)
2 ביצים
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף שמן חמניות

קראו גם:

ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מצננים מעט ומעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים (חשוב שהאטריות לא יהיו חמות), המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.
משמנים תבנית חסינת חום ומשטחים מחצית מכמות האטריות לשכבת אחת אחידה, מוסיפים מעל את תערובת הבשר בשכבה אחידה, ומעליה את המחצית השנייה של האטריות, מהדקים בעדינות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות עד להזהבה יפה.
אפשר גם: להחליף את הבשר בעוף טחון או בעוף מפורק. זו בעצם מנה שאפשר להרכיב גם משאריות של קציצות שנשארו מארוחת שישי או עוף שנשאר מהמרק. אפשר גם לרכך את האטריות בציר עוף, מה שמוסיף המון טעמים.