ברבוניות פיקנטיות בתנור, כשלצידן סלט חסה והדרים, זו החגיגה שאני מציע לשבוע השני של חודש המונדיאל.
זה מעולה לאלה שמבקשים לא להעמיס, או כטאפאס פתיחה למנה העיקרית של בשר בבישול ארוך, שיחכה לכם בשבוע הבא.
2 צפייה בגלריה
ברבוניות פיקנטיות בתנור
ברבוניות פיקנטיות בתנור
ברבוניות פיקנטיות בתנור
(צילום פרטי)
את הברבוניות בחרתי הפעם לעטוף בתיבול פיקנטי ועם חריפות שאפשר לשחק בה בהתאם לאהבה לחריף. אפשר להכין תבניות אישיות או אחת גדולה ומרכזית. התהליך בתנור די מהיר, כך שאפשר להריץ כמה, תלוי במספר הסועדים.
בנוסף, סלט חסה עם פילטים של תפוז ואשכולית פותח את מעגל הטעמים, שילוב שאני אוהב לצד הפיקנטיות של הברבוניות.

ברבוניות פיקנטיות בתנור

15-12 ברבוניות טריות - שטופות היטב וספוגות בנייר סופג
כמה פרוסות תפוז עם הקליפה (לא חובה)
2-1 פלפל חריף או מתוק (לא חובה)
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
התיבול לתערובת:
צרור כוסברה גדול, קצוץ דק
7-6 שיני שום כתושות
פלפל חריף, קצוץ דק (עם או בלי הגרעינים, תלוי ביכולות והאהבה לחריף. אפשר גם לוותר ולהשתמש בפלפל מתוק)
שליש כוס שמן זית
פילטים מחצי לימון או שלם (אפשר גם פרוסות דקות ללא הקליפה)
כפית שטוחה כמון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפיות פלפל שחור גרוס
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי התיבול עד לקבלת תערובת אחידה, מעין משחה עשירה. טועמים ומשפרים טעמים.
משמנים תבנית בשמן זית, מפזרים מעט מלח גס, מורחים את הברבוניות בתערובת התיבול.
חשוב לצפות מכל הכיוונים, כולל פנים הדג. מסדרים יפה בתבנית, מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־30-20 דקות.
הוספתי לתבנית פרוסות של תפוז ופלפל חריף, מאוד מוסיף לטעמים. כדאי לתת מבט או שניים תוך כדי, לצקת על הדגים מעט מהרוטב בתחתית ולהוציא בזמן שלא יתייבשו.
בהגשה ממליץ לתת סחיטה קלה של תפוז ליים או לימון.

2 צפייה בגלריה
סלט חסה, אבוקדו והדרים
סלט חסה, אבוקדו והדרים
סלט חסה, אבוקדו והדרים
(צילום פרטי)

סלט חסה, אבוקדו והדרים


לבבות חסה, עלים רעננים וצעירים
פרוסות עבות של אבוקדו
כוסברה, רק העלים
פילטים או פלחים מתפוז ואשכולית אדומה
בצל סגול, פרוס דק דק
רוטב חרדל ותפוז:
3 כפות חרדל
3 כפות זמן זית
3-2 שיני שום כתושות
מיץ מתפוז או קלמנטינה

קראו גם:

כף דבש או לפי הטעם. אפשר להחליף בסוכר חום או רגיל.
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
ההכנה:
אפשר להכין הכל מראש, את הרוטב משקשקים בצנצנת ושומרים בצד.
את החסה, הכוסברה והאבוקדו בקערה גדולה.
בסמוך להגשה מוסיפים את פלחי התפוז והאשכולית ויוצקים מהרוטב.