הנה מתכון אביבי שישמח את לבכם גם בימים גשומים. והפעם מתכון ללביבות ירוקות מיוחדות, אפויות. האמת היא שדי נדיר שאעדיף אפייה בתנור על טיגון, אבל במנה הזאת הלביבות יוצאות עסיסיות יותר באפייה.
2 צפייה בגלריה
לביבות אביב ירוקות
לביבות אביב ירוקות
לביבות אביב ירוקות
(צילום פרטי)
לצידן מגיעה טחינה כתומה, שאליה מוסיפים ס'חקה (סחוג מרוקאי), או אריסה, או פלפל צ'ומה. כולם זמינים בסופרים ובמעדניות אבל אפשר להכין בבית. זה שווה את המאמץ ונשמר המון זמן. זה מתאים ומוסיף לאינספור שימושים - משקשוקה, חריימה ועד ככלי להשבחת סנדוויצ'ים.
שילוב הלביבות הירוקות עם טחינה כתומה הוא גם חטיף מפנק לצמחונים בארוחת החג, או לכל הארוחות שבדרך, ומתאים גם לטיולים ופיקניקים. חג שמח.

לביבות ירוקות

4 תפוחי אדמה קלופים, מגוררים וסחוטים
5 בצלים ירוקים, קצוצים דק
חבילת עלי מנגולד, רק החלק הירוק
חצי כוס אפונה טרייה או קפואה, מושרית במים רותחים לכמה דקות
גזר בינוני מגורר וסחוט
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק, ככוס בערך
פלפל חריף ירוק, קצוץ דק או חצי כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
3-2 כפות קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן זית איכותי
חצי כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
מלח

2 צפייה בגלריה
לביבות אביב ירוקות
לביבות אביב ירוקות
לביבות אביב ירוקות
(צילום פרטי)

ההכנה:
קוצצים את עלי המנגולד גס, מעבירים לקערה, יוצקים מים רותחים לכ־6 דקות, מסננים ומצננים, סוחטים ומעבירים לקערה עם כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, משמנים בשמן זית, מפזרים מעט מלח גס.
בעזרת כף גלידה או שתי כפות יוצרים תלולים מהתערובת ומניחים על נייר האפייה במרחק סביר ביניהם, מברישים מעט שמן זית מעל כל לביבה.
מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד הזהבה.
מגישים לצד טחינה כתומה, טחינה עם אריסה חריפה, שילוב מפתיע ומקפיץ.

טחינה כתומה

כוס טחינה גולמית
כוס ורבע מי קרח
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ
מיץ מחצי לימון או לפי הטעם
מלח לפי הטעם
כף גדושה אריסה או פלפל צ'ומה או ס'חקה (סחוג מרוקאי)
ההכנה:
ערבבים את כל החומרים מלבד האריסה עד לקבלת טחינה לא דלילה. את האריסה מוסיפים בסוף לפי הטעם והחריפות שאוהבים.

ס'חקה

350 גרם פלפל חריף יבש שלם
150 גרם פלפל מתוק יבש שלם
ראש שום קלוף
מיץ מלימון אחד
כפית כמון
שליש שמן חמניות

קראו גם:

ההכנה:
קוטמים את גבעולי הפלפלים היבשים (המתוק והחריף), מסירים גם את הגרעינים ומשרים במים למספר שעות לריכוך, מסננים וסוחטים היטב.
מחממים במחבת 3 כפות שמן חמניות, מוסיפים את הפלפלים הסחוטים ומטגנים כ־3-2 דקות לפתיחת טעמים.
מעבירים למעבד מזון ומפעילים בפולסים עד גרוס, מוסיפים את שאר החומרים ושוב בפולסים. חשוב לשמור על מרקם גרוס ולא ממרח. מעבירים לצנצנת (עדיף זכוכית), סוגרים בשכבת שמן ושומרים בקירור.