תבלינים או חומרי גלם לשווארמה, פלאפל או פיצה לא תמצאו בחנות החדשה והצבעונית שנפתחה לאחרונה ברחוב יקואל בבת ים, אבל אם תפתחו את הדלת ותכנסו פנימה תרגישו כאילו ירדתם הרגע מהמטוס לסין. יצאנו לבדוק את "דרגון פוד" שנפתח ברחוב יקואל 7 בבת ים ממש לאחרונה, וכולם בעיר כבר מדברים עליו. ויש גם מתכון ששווה להגיע עד לסוף הכתבה בשבילו...
אז מה יש שם? אם חשקתם באורז מיוחד, אטריות אודון, טופו, פטריות, אצות או תבלינים מיוחדים, שם תמצאו הכל.
"החנות שלנו היא גן עדן לחובבי הבישול, כמו גם לבעלי מסעדות ושפים מקצועיים", מספר ל"מיינט בת ים" טירן רחום, מנכ"ל ובעלים של הרשת, אותה פתח יחד עם אחיו התאום, דן רחום ומדגיש: "המוצרים נבדקים באופן דקדקני כדי להביא רק את הטוב ביותר".
קראו גם:
איך הגעתם לתחום הזה?
טירן (57) מספר כי הוא ואחיו, דן, השתחררו מהצבא בשנת 1988 והתלבטו מה לעשות בחיים. "דן אמר לי: 'בוא נתעסק במזון, אנשים תמיד רעבים, זה תמיד הולך' ", צוחק טירן ומספר שהחליט לשתף פעולה עם אחיו. הם נסעו בתחילה לאפריקה, אבל בשנת 2004 הם החליטו לשנות כיוון גיאוגרפי.
"נסעתי להתייעץ עם משרד החוץ בירושלים, והם רמזו לי שבמקומם האפריקאים שעוזבים את ישראל, יש 18,000 סינים בדרך. מיד נחתי בשנחאי והתחלנו להביא מוצרי מזון מסין. הקמנו את רשת דרגון פוד בשנת 2005 – כשהסניף הראשון היה ברחוב ראש פינה בתל אביב. הסניף שנפתח עכשיו בבת ים הוא למעשה הסניף השישי שלנו", הוא מספר.
למה דווקא בבת ים?
"חלק גדול מהלקוחות שלנו הם אנשים בשלנים רציניים, ואחרים מחפשים את החוויה האסייתית – אם זה תאילנדים, פיליפינים והסינים עצמם. בבת ים יש הרבה מסעדות אסייתיות, שמחפשות אחר חומרי גלם טובים, אבל גם אוכלוסייה זרה רבה, מפיליפיניות שמטפלות בקשישים, ועד הרבה מאוד סינים באתרי הבנייה השונים. אני בדרך כלל מקבל סנטימנט מהלקוחות עצמם איפה כדאי לפתוח – ובגלל תנופת הבנייה האדירה בעיר, המגדלים והשכונות החדשות – זה נראה לנו כמקום הנכון ביותר".
איזה מוצרי אוכל מיוחדים אתם מביאים?
"תוכלו למצוא אצלנו כל מה שצריך כדי להפוך אוכל פשוט לארוחה מרשימה ועשירה, וגם להגשים את כל החלומות הקולינריים ולמצוא ממוצרי יסוד ועד חומרי גלם ייחודיים. אנו למשל היבואנים הבלעדיים של בירה צ'ינגדאו – זו הבירה הנמכרת בעולם כשתשעה מיליון בקבוקי בירה נמכרים מדי יום (יש להם 53 מבשלות ברחבי סין ש.ש.), עשרות סוגים של אטריות – בטטה, פחם, תירס, אורז; כל סוגי הרטבים – כולל סויה פרימיום; חמוצים סיניים; אצות לבישול; מרק עוף לוון טון ועוד".
רחום מספר שסוד ההצלחה הוא פשוט מאוד: "אנחנו לא משנים את המתכון הסיני כדי להתאים אותו לחיך הישראלי, אלא מה שתאכל בסין זה מה שתקבל גם בבת ים".
לא רק מוצרי מזון מוכרים בחנות, אלא גם "אווירה" ו"בישול" בניחוח סיני מסורתי: "אנו משווקים כלי אוכל ייחודיים מהמזרח הרחוק כגון מחבתות ווק, מקלות אכילה סינים, קעריות סיניות ייחודיות, סלסילות אידוי מבמבוק לדים-סאם, ערכות מזיגת תה סיני מסורתי, מכתש ועלי מחמר להכנת תבלינים, ערכות הגשה לתבלינים הודיים, סכיני סנטוקו לסושי, כוסות פורצלן מסורתיות להגשת תה מהמטבח הסיני, כוסות וקנקנים למזיגת סאקה, מתקן להגשת הוט-פוט ועוד".
אי אפשר להתעלם מעיתוי הפתיחה של הסניף, ממש באמצע המלחמה
"אכן פתחנו בתקופה מאוד מאתגרת. יש בעיה עם המשלוחים בגלל החות'ים, מצב מלחמה שבה כל בוקר מתעוררים לצבע אחר, ארבעה מהחבר'ה שלנו לחמו עד עתה במילואים בעזה, וכל בוקר אנחנו שורדים מחדש. אבל נראה שהסניף בבת ים הולך לא רע".
רוצים להתחיל לבשל סיני ולא יודעים מאיזה מנה להתחיל? קבלו את המתכון המיוחד של מרק וון טון של "דרגון פוד". מומלץ לימים גשומים וקרירים, אבל לא רק.
המתכון למרק וון טון של דרגון פוד
חומרים למרק
- 2+1/2 ליטר מים
- 3 שוקי עוף
- 4 תפוחי אדמה קטנים
- 2 גזרים
- קישוא
- בצל
- רבע כרוב
- עלה סלרי
- מלח
- פלפל
- 100 גרם פטריות פונגוס שחורות
- 1 חבילה של עלי וון טון. (ניתן להשיג בחנות)
חומרים למילוי
- 200 גרם חזה עוף טחון
- 3 כפות סויה
- 3 כפות יין אורז (שאוסינג)
- 3 בצלים ירוקים
- מלח
- פלפל
- 1 כף רוטב סויה כהה במשפך להגשת המרק
- 10 טיפות שמן שומשום להגשת המרק
אופן ההכנה
להכנת ציר מרק עוף:
- לחמם את המים לדרגת פושרים ולהוסיף את הכנפיים. אין להביא את המים לרתיחה. יש לנקות את הקצף כמה פעמים עד לקבלת ציר נקי.
- להוסיף את הירקות קלופים ומגורדים בפומפייה 2 גזרים, קישוא וכרוב את הבצל יש לחצות לרבעים. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולבשל על אש בינונית עד שהמרק מוכן.
- בזמן שהמרק מתבשל יש זמן להכין את כופתאות הוון טון:
- לערבב חזה עוף טחון עם 3 בצלים מגורדים בפומפייה וכל שאר המרכיבים.
- ממלאים את דפי הוון טון אחד אחד עם מעט מילוי בפנים.
- יש לסגור את הכופתאות על ידי הצמדת פינות ולאחר מכן לקפל לחצי.
- יש להכניס את הכופתאות למים רותחים עד שהם צפים.
הרכבת מרק הוון טון:
- יש לחמם את המרק ללא כיסוני הוון טון להוסיף את פטריות הפונגוס השחורות ולהוסיף את רוטב סויה וכמה טיפות של שמן שומשום.
- לאחר מספר דקות בישול יש להוסיף את הכופתאות למרק ולהגיש לאחר מספר דקות . מומלץ להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ.
בהצלחה ובתיאבון!