חלה רכה וריחנית מעוטרת בתוספות שונות, שנותנות עושר של טעמים בכל ביס, וגם מעניקות לה יופי מיוחד.
לא רק שאי אפשר להפסיק להסתכל עליה, גם אי אפשר להפסיק לאכול.
חג סוכות שמח!
חלה עם תוספות
החומרים לחלה:
1 ק״ג קמח מנופה
רבע כוס (50 גרם) סוכר
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים
לציפוי החלה:
חופן צנוברים
חופן זרעי חמנייה
חופן זרעי דלעת
שקדים פרוסים
שומשום בצבעים
צ'ילי יבש
פסטו ביתי
איך מכינים?
2 כוסות עלי בזיליקום טריים ללא הגבעול
3 שיני שום קלופות
3 כפות צנוברים
1/2 כוס שמן זית איכותי בכבישה קרה
קורט מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון בזיליקום, שום וצנוברים.
מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם רצוי.
מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לצנצנת, מוסיפים שמן זית מעל, סוגרים ומכניסים לקירור עד לשימוש.
אופן הכנת החלה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המים כדקה (עד לאיחוד) במיקסר עם וו לישה.
יוצקים פנימה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6-7 דקות, עד לקבלת כדור בצק.
מכסים את הקערה בשתי מגבות ומניחים במקום יבש.
מתפיחים כ-90 דקות ובודקים את המצב - אם הבצק הכפיל את נפחו ממשיכים, אם לא, נותנים לו עוד רבע שעה של התפחה.
כשהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-14 כדורים שווים, (ניתן להשתמש במשקל).
בתבנית עגולה עם חור מניחים 7 כדורי בצק, מכסים ומתפיחים שוב כשעה (נא לא לוותר על השלב הזה).
כשהכדורים תפוחים, עגלגלים ויפים בתוך התבנית עוברים לשלב האמנותי: הציפוי.
מורחים ביצה על כל כדור ועליו חופן של צנוברים / גרעיני חמנייה / גרעיני דלעת / שומשום / צ'ילי יבש או הפסטו הביתי.
מכניסים את החלה עם התוספות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים 25 דקות, או עד שהחלה אפויה וזהובה.
מצננים לחלוטין ומגישים.