עוף ובמיה עם נענע וליים זה תבשיל פשוט ומנחם מאוד, שמתאים לטעמי לארוחת שישי בקיץ.
זו מנה ערבה לחך, ואני גם אוהב שזה חריף, אבל יש משהו בשילוב הזה שהוא ביתי.
הבמיה נושאת בתוכנה המון זכרונות נוסטלגיים - היא ירק של סבתות, והתבשיל הזה גם עתיק עם אופי. אני גם מאוד אוהב את הבמיה התאילנדית, במיה גדולה ומאורכת שמביאה חדשנות למטבח הישראלי.
קראו גם:
הסבתות שלנו לא הכירו אותה, ואני נוהג להקפיץ אותה על המחבת עם שלל טעמים אסיאתיים. זו יכולה להיות מנה שהיא תוספת נפלאה לעוף, בשר ודגים, או כסלט חם (ואפשר להגיש גם קר).
עוף ובמיה
שלב ראשון - הכרעיים
5 כרעיים חצויים
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
4 שיני שום פרוסות
5-4 עגבניות קלופות
1 כף רסק עגבניות
פלפל חריף חתוך ל- 4
רבע מקל קינמון או חצי כפית טחון
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי
כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ כמון
פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס (לא חובה)
ההכנה:
במחבת עמוקה או בסיר נמוך ורחב מחממים מעט שמן ומטגנים את חלקי הכרעיים עד זהוב יפה מכל הצדדים, מעבירים למגש ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד זהוב קל, מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים יחד דקתיים, מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד כחמש דקות.
מוסיפים את הכרעיים וכ־3 כוסות מים רותחים, מתבלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כ־35 דקות. עוברים להכנת הבמיה.
שלב שני - הבמיה
800 גרם במיה קטנה, שטופה ומסוננת. אני משתמש בקפואה, יש קטנה ובאיכות מצוינת.
5 שיני שום חצויות לאורך
10 גבעולי נענע, רק העלים, קצוצים
כף נענע יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
שליש כוס שמן זית או חמניות
גרידה ומיץ מלימון, עדיף ליים
2 כפות רכז רימונים
ההכנה:
מחממים היטב מחבת על אש גבוהה, מוסיפים את השמן ומטגנים את השום כדקה.
מוסיפים את הבמיה המסוננת, מערבבים ומקפיצים עד שהבמיה תיצרב היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את הנענע היבשה, התבלינים והנענע הקצוצה, סוחטים את הלימון ומערבבים.
מעבירים לסיר עם הכרעיים, יוצקים מעל כ 2 כפות רכז רימונים, מנענעים בעדינות וממשיכים לבשל יחד עוד כ־25 דקות על אש נמוכה מאוד.
מגישים יחד עם אורז לבן, אורז עם אטריות דקיקות (שערייה).
אורז עם אטריות דקיקות (שערייה)
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 כוסות אטריות דקיקות
3 כפיות מלח
5 כוסות מים רותחים
שליש כוס שמן
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
מטגנים את האטריות במחבת עם שמן עד לקבלת גוון שחום יפה, מעבירים למסננת ומניחים בצד.
מחממים את השמן ומטגנים את האורז כשתי דקות, מוסיפים את האטריות, מערבבים היטב.
מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומביאים לרתיחה קלה, מנמיכים אש ומבשלים כ־20-18 דקות עם מכסה סגור היטב.