עוף עם סומק (אוג) הוא שילוב מושלם להכנה בתנור.
הסומק הוא תבלין ים־תיכוני נהדר עם צבע עז וחמיצות שמענגת את החך ופותחת טעמים. הסומק נותן טוויסט מיוחד וצבע מיוחד אם משתמשים בו על האש, והוא נפלא עם עוף וגם לקבבים, ירקות, עשבי תיבול וסלטים.
המנה הזאת ידועה בשם ג'אג' מסאכן (עוף מחומם בעברית) על מאפה או לאפה גדולה ובשרנית עם בצל ושמן זית בנדיבות. זו מנה די קלה ומהירה.
קראו גם:
הכנתי גרסה משלי, עם הרבה בצל, פרוסות עגבניות וסירות תפוחי אדמה, סומק ושמן זית משובח. ויתרתי על מצע הפיתה הבשרנית והתקבל מעדן משובח.
עוף בסומק
עוף שלם (עדיף טרי) או כרעיים מחולקים לשניים
6 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
4 עגבניות אדומות, פרוסות לעיגולים שלמים
6 תפוחי אדמה, פרוסים כסירות
2 כפות סומק איכותי
מלח
מעט פלפל שחור
פלפל חריף, חצוי לאורך
שליש כוס שמן זית למריחת העוף
4 כפות שמן לשימון המגש
ההכנה:
מנקים ושוטפים את העוף, בעזרת סכין חדה או מספריים ייעודיים חותכים לאורך מצד החזה, הופכים ומשטחים בלחיצה בעזרת הידיים.
מתבלים את העוף בכף סומק ושליש כוס שמן, מעסים היטב בכל הצדדים ומניחים בצד.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה או נייר כסף, מסדרים את פרוסות הבצל ומתבלים בשמן וסומק ומסדרים בשכבה אחת בצורה שווה. מסדרים מעל את פרוסות העגבניות ומניחים מעל את העוף כשהגב כלפי מעלה.
מסדרים את סירות תפוחי האדמה והפלפל החריף מסביב לעוף.
מתבלים שוב בסומק ושמן זית, פלפל שחור ומלח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות לכ־30 דקות, מנמיכים ל־160 מעלות לעוד 30 דקות.
מסאכן - גרסת המקור המקוצרת:
מטגנים כ־8-6 בצלים חצויים ופרוסים, טיגון קל, כשלוש ארבע דקות עם שמן זית בנדיבות (כוס בערך), מוסיפים כף סומק, מערבבים ומטגנים יחד עוד כדקה.
מקררים מעט ומורחים את העוף בשמן זית, סומק, מלח ופלפל שחור.
מרפדים את הפיתה בתערובת הבצל המטוגנת, מניחים מעל את העוף, מעבירים לתנור וממשיכים לפי המתכון עד שהעוף צלוי ויפה. רצוי לסחוט מעל לימון מייד כשמוציאים מהתנור.
סלט פטרוזיליה ובצל סגול
מאוד מתאים לצד סלט של פטרוזיליה קצוצה גס מאוד עם בצל סגול חצוי ופרוס, מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית ומלח.
מאוד מומלץ להוסיף גם רצועות של תמר. שילוב מנצח.