אין תחושה טובה יותר בשבת חורפית מריח חמין (צ'ולנט) עשוי היטב, ששהה כל הלילה בתנור. תבשיל הבשר, תפוחי האדמה ולאוהבי הקטניות – גם השעועית והחיטה, הטעים הזה הוא מאכל החורף האמיתי, וכמובן שאחריו חייבים שנ"צ טוב של שבת. ואם לא מכינים בבית? הדיבור בעיר היה שיש בבת ים מקום שנותן "פייט" לצ'ולנט של בני ברק, אז יצאנו לבדוק.
"חמין כמו שעושים בבני ברק או בירושלים"
מי שהביא את הרעיון לבת ים הוא תושב העיר, יהודה ארגואן, שהחליט לפתוח מקום צנוע במראה, אבל עשיר מאוד בטעמים ובאיכות בצלחת. אצלו יש חמין כל השבוע, כאשר השיא הוא כמובן בלילות חמישי, בדיוק כמו שנהוג אצל בני הישיבות בבני ברק ובירושלים.
קראו גם:
בשיחה עם "מיינט בת ים", הוא מספר שה-"הצולנט המזרחי" קיים כבר חמש שנים בעיר אבל לאחרונה צמחו ועברו למקום חדש. "בתחילה היינו ליד שכונת הקרוואנים בבת ים ברחוב שמעון הבורסקאי 6, אבל ממש עכשיו עברנו למקום יותר גדול, חדש ומקסים ברחוב הים 2. ש לנו פה 100 מקומות ישיבה, ויש לנו גם חניון עם חניה חינם לבאי המקום. הכל אנחנו עושים פה – טבחים שלנו, וכמובן הכל כשר".
יש דיבור רציני על הצ'ולנט שלך בבת ים, מה מיוחד בו כל כך?
"אתה בטח מכיר את זה... חמישי בערב, סוף שבוע ארוך ומתיש... יושבים על הספה, אולי צופים באיזו תוכנית, ואולי סתם יושבים ומדברים. ואז מגיע הרגע הזה, הבטן מקרקרת, הקיבה מתחילה לדבר אליך מלמטה, היא רעבה והיא רוצה לאכול עכשיו. הזמנת שבוע שעבר פיצה ולפניו שווארמה. ובאמת, היה טעים ברמות.. אבל, אולי הפעם נגוון? אז החלטתי לקחת את החמין לרמה הכי גבוהה שיש, לבשל משהו מיוחד, עם ריח יהודי אמיתי – בדיוק כמו שעושים בבני ברק או בירושלים, אלא שזה חוסך את הנסיעה – כי הכל כאן בבת ים, ולהביא לבת ימים 'צולנט' רותח ומהביל, שאנשים מחכים לו כל שבת".
כמה עולה מנה?
המקום אמנם נקרא "הצ'ולנט המזרחי", וגולת הכותרת הוא כמובן התבשיל אבל אלה לא המנות היחידות בתפריט: "יש לנו צ'ולנט בקר מצוין, אבל יש גם ג'חנון ביתי מיוחד, קוגל ירושלמי, חלשניצל, חלפרגית, מרגז, קציצות דגים ועוד".
והשאלה הגדולה - כמה זה עולה?
"הכל עולה אצלנו 45 שקל. הכל: צ'ולנט, חלשניצל, זה המחיר של כל המנות".
מי חובבי החמין שמגיעים אלייך?
"כולם – מילדים, נשואים טריים שבאים לחגוג, קשישים, משפחות שלמות. לא מגיעים אלינו רק מבת ים, אלא מהרצליה ועד רחובות".
מה אתם עושים בקיץ, כשאנשים פחות אוכלים חמין?
"תתפלא, אבל יש גם הרבה אנשים שאוהבים לאכול צ'ולנט גם בקיץ המהביל והחם. אמנם פחות מהחורף – אבל בהחלט יש לזה קהל. ומי שפחות מסתדר עם מנה כבדה, תמיד אוכל את החלשניצל".
ואם חשבתם שרק פיצה והמבורגר מגיעים במשלוח, תופתעו לגלות שיש גם מי שמזמין צ'ולנט הביתה. "אנחנו עושים משלוח רק באיזור בת ים או חולון, והמכירה מתקיימת בליל שישי (יום חמישי בלילה) בין השעות 18:30 ועד 00:30. אפשר לעשות איסוף עצמי, ואפשר גם להזמין משלוח בטלפון: 058-4092233".