החורף מביא איתו הרבה דברים טובים. אחד מהם הוא האבוקדו. והרבה ממנו. כזה שבאמת מבשיל ולא רק משחיר.
מקורו של האבוקדו במרכז אמריקה ובמקסיקו. הפורטוגלים הם שאחראים על הפצתו ברחבי העולם.
פירותיו גדלים במהלך הקיץ ומתחילים להבשיל בסתיו והוא הסתגל נפלא לאקלים הישראלי וגדל כאן בשפע.
האבוקדו עשיר בשומנים בריאים ובפיטוסטרולים המסייעים באיזון פרופיל השומנים.
בנוסף הוא עשיר בוויטמינים ובמינרלים, במיוחד בוויטמין אי, שהוא נוגד חמצון עוצמתי ובאשלגן שתורם לבריאות הלב.
הסיבים והשומנים שבו תורמים לבריאות וגם מסייעים לשובע ממושך.
קראו גם:
בעיניי האבוקדו הכי טעים כמו שהוא, או מקסימום בסלט ירקות.
אבל כשיש לך ילד בררן שלא אוכל כמעט ירקות ומוכן לאכול אותו רק באופן מסוים, את עושה מדי פעם את האקסטרה מייל...
אז לקחנו אבוקדו, שידכנו לו תמרים שגם הם ממש בעונה עכשיו, הוספנו קצת קשיו, וקצת קקאו
ומה יצא?
מוס שוקולד אבוקדו
כן, כן, גם הפעם לא התבלבלתי ואתם קראתם נכון: מוס שוקולד אבוקדו
אז מה צריך?
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים לפחות שעתיים, שטופים ומסוננים
15 תמרי מג'הול רכים מושרים במים לפחות לשעתיים, מסוננים
1/3 כוס מים (אפשר ממי השריית התמרים)
1.5 כפות קקאו
כפית תמצית וניל איכותית
בשר אבוקדו אחד גדול, עדיף מזן עם טעם ניטראלי יחסית כמו אטינגר
גרעיני רימון לקישוט
ומה עושים?
שמים את כל הרכיבים בבלנדר או מעבד מזון וטוחנים היטב.
מקררים מעט, מעבירים לקעריות, מעטרים במעט גרעיני רימון ומגישים.
בתיאבון. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק