כרובית ברוטב זה אוכל של ילדות שעומד במבחן הזמן, לפחות על פי ההתנסות שלי. כרובית מטוגנת, עם או בלי רוטב, מצליחה תמיד להגיע ולגעת בגדולים ובקטנים. הצלחה אצל ילדים זו לעיתים משימה מאתגרת, וכשזה קורה האושר גדול, זו לטיפה מתוקה לנשמה.
2 צפייה בגלריה
כרובית ברוטב
כרובית ברוטב
כרובית ברוטב
(צילום: ריאן)
יש כמה אפשרויות למתכון ואני מעדיף להכין גרסה נטולת בשר, אבל אפשר בהחלט להוסיף קציצות בקר קטנות לתוך התבשיל.
לשוחרי הבריאות וסופרי הקלוריות - יש תחליף לטיגון - התוצאה מצוינת ולא מדובר בפשרה חיוורת.

כרובית ברוטב

ראש כרובית גדול מחולק לפרחים
הרוטב:
5 עגבניות אדומות ומגוררות או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2-3 כפות רסק עגבניות
פלפל חריף ירוק או כפית צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף, לא חובה)
6 שיני שום חצויות
חצי חבילת כוסברה
כפית פפריקה
כפית פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
הבלילה:
3 כפות קמח
3 ביצים
שליש כוס מים
פלפל שחור
מלח
כפית שטוחה כורכום
2 שיני שום כתושות (לא חובה)

2 צפייה בגלריה
כרובית ברוטב. אוכל של ילדות שעומד במבחן הזמן
כרובית ברוטב. אוכל של ילדות שעומד במבחן הזמן
כרובית ברוטב. אוכל של ילדות שעומד במבחן הזמן
(צילום: ריאן)

ההכנה:
חולטים את פרחי הכרובית במי מלח עד לריכוך עדין (3-2 דקות), מסננים, מניחים בצד.
מכינים את הבלילה. מערבבים את הקמח עם המים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים, ורק אז טורפים פנימה את הביצים. כך מתקבלת בלילה קרמית טובה שעוטפת את הכרובית בצורה יפה ולא נוזלית ושומרת עליה בטיגון.
מחממים שמן במחבת, טובלים את פרחי הכרובית בעדינות אחד אחד ומטגנים עד להזהבה יפה, מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מניחים בצד.
עוברים להכנת הרוטב. בסיר נמוך ורחב מחממים מעט שמן. אם בחרתם ברוטב חריף זה הזמן להוסיף את הפלפל החריף בשלמותו ולטגן קלות (חשוב לנעוץ מזלג לפני כדי שלא יתפוצץ בזעם).
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את העגבניות, הרסק והתבלינים תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כרבע שעה.
מוסיפים את הכוסברה ומסדרים את פרחי הכרובית בסיר זה ליד זה. כדאי שהסיר יהיה רחב כך שכל הפרחים יהיו בשכבה אחת ולא בכמה שכבות. אפשר לסחוט לימון מעל.
מכסים את הסיר וממשיכים בבישול על אש קטנה עוד כ־20 דקות. כדאי לנענע את הסיר פעם או פעמיים כדי שהרוטב יגיע ויעטוף את כל הפרחים ברוטב.
אפשר גם: אם רוצים לוותר על שלב הבלילה והטיגון פשוט מכניסים את פרחי הכרובית לתנור שחומם על 180 מעלות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, משמנים בשמן בנדיבות גם את הפרחים, מעבירים לתנור עד להשחמה יפה, ואז ממשיכים עם המתכון.

קציצות בקר קטנות לתוספת:

500 גרם בשר טחון
3 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה או שתי פרוסות לחם מושרות וסחוטות (ללא הקרום)
ביצה
כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
קמצוץ קינמון (לא חובה)
מלח

קראו גם:

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. כדאי ללוש היטב עד לקבלת עיסה חלקה ומעובדת היטב.
יוצרים כדורים קטנים עם ידיים משומנות ומסדרים אותם על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות לכ־15 דקות, מעבירים לרוטב המתבשל לפני הכרובית.