עוף, שומר וענבים יוצרים תבשיל קיצי מעולה. אומנם השומר הוא ירק חורפי, אבל הוא עדיין איתנו, ואפשר אפילו למצוא אותו צעיר ורענן, ובטעמו יש קלילות קיצית.
1 צפייה בגלריה
עוף עם שומר וענבים
עוף עם שומר וענבים
עוף עם שומר וענבים
(צילום פרטי)
הטעם מתעדן בתהליך הבישול, ויחד עם העוף והענבים נוצר חיבור מעניין שאני מאוד אוהב אותו וממליץ עליו.
קראו גם:

עוף עם שומר וענבים

התבשיל:
עוף שלם או כרעיים לפי מספר הסועדים
5 שורשי שומר חצויים או רבעים (כדאי לבחור שורשים קטנים, צעירים ורעננים)
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
8 שיני שום חצויות לאורך
5-4 פרוסות לימון כבוש. אפשר להשתמש גם בטרי ללא הקליפה
2-1 כוכבי אניס בשלמותם
מעט (כחצי כפית) כורכום
מעט פלפל שחור
כמה אשכולות קטנים של ענבים, איזה שאוהבים. אני בחרתי גם שחורים וגם ירוקים
לימון או ליים, מיץ וגרידה
2 כוסות מים רותחים
מעט שמן לטיגון
תערובת התבלינים לעוף:
2 כפיות כורכום
כפית פלפל שחור
מעט צ'ילי גרוס, לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שליש כוס שמן חמניות
ההכנה:
מכינים תערובת תבלינים עם רבע כוס שמן, שוטפים את העוף או הכרעיים, מייבשים עם נייר סופג, מורחים את העוף היטב מכל הצדדים ומעסים יפה עם התערובת.
בסיר נמוך ורחב מחממים מעט שמן ומטגנים את העוף יפה מכל הצדדים, מעבירים למגש ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל בסיר שטיגנו בו את העוף, מוסיפים את השום והלימון הכבוש או הטרי (אפשר גם וגם), מוסיפים את כוכבי האניס, הצ'ילי והפלפל השחור והמלח, וממשיכים לטגן יחד עוד כ־3 דקות.
מוסיפים את העוף במרכז, מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כ־20 דקות.
מוסיפים את פרוסות השומר מסביב לעוף, מנענעים בעדינות את הסיר, דואגים שהרוטב יגיע לכולם, וממשיכים עוד כשעה על אש נמוכה. אפשר לבשל על הגז כ־20 דקות ולהעביר לתנור שחומם מראש ל־140 מעלות לעוד כ־40 דקות.
את הענבים כדאי לשלב בשליש האחרון של הבישול, לפזר מעל ובין השומר לעוף. הם כבר יספגו טעמים זה מזה מהחום והאדים.
כתוספת לתבשיל מאוד יתאים להכין פריקה בסיסי פשוט, ובהגשה להזליף מעל מעט רכז רימונים, שיוסיף וידגיש את משחק הטעמים החמוץ מתוק.

פריקה

2 כוסות גרעיני פריקה (כדאי לברור את הפריקה. יש מצב לאבנים קטנטנות)
2 בצלים קצוצים דק
כפית כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ כמון
כפית שטוחה מלח
רבע כוס מים רותחים או ציר שאוהבים, עוף, בשר, ירקות
מעט שמן זית לטיגון
ההכנה:
משרים את הפריקה ב־4 כוסות מים רותחים לחצי שעה.
מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב קל, מסננים את הפריקה ומוסיפים לבצל המטוגן, מערבבים, מתבלים, מוסיפים רבע כוס מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה מאוד. אפשר להוסיף מים במידת הצורך.
בהגשה כדאי להוסיף מעט רכז רימונים מעל.