איזה גלידה הכי טובה בבת ים? זו השאלה ששאלנו אתכם, תושבי בת ים, במבחן הגלידריות הגדול של קיץ 2022. ההכרעה שלכם ושלכן הייתה ברורה: יש הרבה גלידריות טובות ואהובות בעיר, אבל יש אחת שמובילה בגדול.
נתחיל מהסוף. למקום השלישי והמכובד הגיע הסניף המקומי של הרשת הענקית גלידה גולדה, מותג מוכר ואהוב שסניפיו פרושים בכל הארץ, ומתאפיין בטעמים יוצאי דופן ומכונה שיווקית משומנת ופוטוגנית.
למקום השני הגיע סניף של רשת נוספת שמוכרת במיוחד בבת ים: גלידה ויקטורי.
את גלידת "ויקטורי" על טיילת בת ים פתח הנרי סאסין בשנת 1999 והיום מגיעים אליה מבלים מכל הארץ. היא נחשבת לחלק בלתי נפרד מקו החוף בעיר ולאחד ממקומות הבלוי העמוסים ביותר בלילות הקיץ החמים בבת ים.
"הקיץ התחיל ומרגישים את העומס", מודה סאסין ובאופן יוצא דופן לא ממהר לשבח את הטעמים האופנתיים כמו פיסטוק ובייגלה מלוח: "הכל הולך טוב, אבל אצלנו הפנקוטה והקרם ברולה הם תמיד להיט, גם עכשיו הם הכי מבוקשים".
אתם חייבים לטעום: "אני אוכל גלידה בכל יום, אבל תמיד מעדיף טעמים אגוזיים, אז אני ממליץ בחום על האגוזי לוז והפררו רושה. גם השוקולד בלגי מצוין, אבל זה טעם קלאסי שתמיד מתאים".
כדור בגביע: 16 שקל
2 כדורים בגביע: 23 שקל
כתובת: רחוב בן גוריון 77 בת ים
ולמקום הראשון הגיעה גלידה שרה, הגלידרייה שכל בת ימי זוכר היטב מילדותו. היא הוקמה בשנת 1978 על ידי שרה אקוניס, שמנהלת את המקום עד היום.
שרה שמחה על הניצחון בקרב על לב הגולשים הבת-ימים ומספרת: "עם השנים הפכנו למותג בבת ים, באים אלי לקוחות שאכלו כאן כילדים והיום מביאים את הנכדים איתם. למרות שאנחנו גלידרייה, כולם מכורים דווקא לקצפת האיכותית שלנו".
אתם חייבים לטעום: "בעלי אומר שהטעם האהוב עליו בגלידרייה היא אני", צוחקת שרה, "אבל אין ספק שלאחרונה הפיסטוק הולך חזק וגם הבייגלה מלוח החדש. אני חושבת שהטעם דובדבן שלנו מאוד מוצלח וגם אסור לפספס את הפקאן וריבת חלב. לא כולם יודעים, אבל אנחנו מוכרים גם גלידה אמריקאית מצוינת בחמישה שקלים בלבד".
כדור בגביע: 10 שקל כולל תוספות
2 כדורים בגביע: 15 שקל ותוספות
כתובת: רחוב בלפור 123 בת ים
פורסם לראשונה: 19:08, 08.08.22