מבשלים ומקפיאים: שלגון רום ופירות
תבשלו על האש כמה מצרכים והתוצאה: ארטיק בטעם מיוחד
מרכיבים:
500 גרם פטל
200 גרם סוכר
200 מ"ל מים
2 כפות מיץ ליים
40 מ"ל רום
אופן ההכנה:
שופכים לסיר סוכר ומים, מבשלים על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
קראו גם:
מביאים את התערובת לכדי רתיחה ונותנים לה להתבשל כמה דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש ושומרים את הסירופ לאחר כך.
מועכים את הפטל ומסננים במסננת כדי לברור את הזרעים.
מערבבים את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.
מוסיפים את התערובת לסירופ ומערבבים היטב את כל החומרים. ממלאים את תבניות הקרטיבים ומניחים במקפיא ל־12 שעות לפחות.
כדי לחלץ את הארטיקים מהתבנית, שטפו את צידי התבנית בזרם מים חמים.
קר כקרח: ארטיק תה עם פירות יער
תה בתוך הארטיק? כן, יש דבר כזה
מרכיבים:
125 גרם סוכר
25–30 גרם תה ירוק או חמש שקיות תה
1 ליטר מים
250 גרם פירות יער אדומים
1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון
אופן ההכנה:
ממלאים סיר במים רותחים מוסיפים תה, ג'ינג'ר טחון וסוכר, מערבבים כמה דקות עד שהסוכר נמס ומורידים מהאש.
ממלאים תבנית ארטיק בתערובת הגרגרים האדומים ויוצקים את התה. מניחים את מקלות השלגונים, מצננים לטמפרטורת החדר ומקפיאים שש שעות לפחות לפני ההגשה.
כדי להוציא את הארטיקים מהתבנית, שוטפים את צדי התבנית במים חמים.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka