מתכון מתוק לחגיגות פורים ולכל המפגשים שמתוכננים לכם בחג הכי שמח של השנה. מדובר בעוגת סולת עם קרם במרכז. כזו שבאה גם עם סירופ טעים במיוחד, שנשפך עליה מיד לאחר הוצאתה מהתנור.
2 צפייה בגלריה
עוגת סולת וקרם שמנת
עוגת סולת וקרם שמנת
עוגת סולת וקרם שמנת
(צילום פרטי)

עוגת סולת וקרם שמנת


הקרם:
2 קופסאות שמנת מתוקה
2.5 כוסות חלב
4 כפות קורנפלור
שליש כוס סוכר
2 פקקים של תמצית וניל איכותית
סירופ סוכר:
כוס וחצי מים
כוס וחצי סוכר
שקית סוכר וניל
כמה טיפות לימון
מעט תמצית מי ורדים (לא חובה)
ההכנה:
הכנת הקרם: בקערית קטנה מערבבים חצי כוס חלב יחד עם הקורנפלור עד לקבלת נוזל אחיד, חלק ובלי גושים. מניחים בצד.
מחממים בסיר את השמנת יחד עם שארית החלב, הסוכר והווניל. כשהתערובת מגיעה לכדי רתיחה עדינה, מוסיפים את החלב והקורנפלור תוך כדי ערבוב רצוף עד שמתגבש קרם סמיך וחלק.
מסירים מהאש ומעבירים מייד לתבנית. מצננים ומעבירים למקרר לכמה שעות (כשעתיים-שלוש).
הכנת הסירופ: מחממים בסיר את כל החומרים מלבד מי הוורדים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לעוד כ־20 דקות.
מסירים מאש, מוסיפים את מי הוורדים ומצננים.
העוגה:
גביע שמנת חמוצה 15%
גביע שמנת 9% או יוגורט
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
ביצה
3 כוסות סולת
כף קמח
שקית אבקת אפייה
שקדים מולבנים לקישוט
ההכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית אפייה במעט חמאה או שמן.
מערבבים את כל החומרים היבשים.
בקערה לחוד מערבבים את שאר החומרים עד שהסוכר נמס, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים מחצית מהכמות לתבנית ואופים כ־20 דקות כשכבה ראשונה. מוציאים מהתנור ויוצקים את הקרם בשכבה ישרה ומעליה את המחצית השנייה של תערובת העוגה.
מסמנים שתי וערב או איזה סימון שאוהבים בעזרת סכין, מקשטים בשקד על כל ריבוע ואופים עוד כחצי שעה עד שמתקבל צבע זהוב יפה.
יוצקים את הסירופ על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

2 צפייה בגלריה
המעמול של סבתא לאה
המעמול של סבתא לאה
המעמול של סבתא לאה
(צילום פרטי)

המעמול של סבתא לאה

הבצק
חצי קילו סולת
חצי קילו קמח (או כמה שלוקח)
כוס שמן
חבילת מחמאה או נוטרינה (200 גרם)
חצי כוס סוכר
כוס ורבע מים חמים
המילוי:
חצי קילו אגוזי מלך
2 כפות סוכר
1-2 כפיות קינמון
חופן שומשום קלוי
2 כפות מים חמי
ההכנה:
הכנת המילוי: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומשפרים כל אחד לפי טעמו אני אוהב טיפה יותר קינמון.
הכנת הבצק: ממיסים תוך כדי ערבוב ועל אש בינונית את המרגרינה עם השמן הסוכר והמים החמים. כשהמרגרינה נמסה והחומרים עורבבו יחד מוסיפים את הסולת בהדרגה ומערבבים יחד עד שהחומרים נספגים ועד לקבלת מרקם קטיפתי. מסירים מהאש ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת.
מוסיפים אבקת האפייה ולשים תוך כדי הוספה הדרגתית של הקמח (כמה שנדרש), לשים עד לקבלת בצק נעים וגמיש, במידה והבצק יבש אפשר להוסיף מעט מים חמים ושוב ללוש עד לקבלת מרקם גמיש.
יוצרים עיגולים קטנים בגודל פינג פונג או כל גודל שאוהבים, כדאי לשמור על גודל אחיד כדי לקבל אפייה אחידה.
כל כדור פותחים אט עם הבוהן וכרית היד ויוצרים מען כדור פתוח בעל דפנות דקות, ממלאים ככפית מהמילוי וסוגרים לכדי כדור סגור, צובטים בעדינות בעזרת צובטן משונן (בחנויות תבלינים ואפיה).

קראו גם:

מעבירים לתבנית אפיה עם נייר אפייה, במרחק אך אין צורך ברווחים גדולים.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לחצי שעה – הצבע אמור להיות זהוב חיוור, בודקים לפי התחתית שהיא אפויה ויש לה גוון זהבהב עדין. בהגשה מפזרים אבקת סוכר.