חומוס אתיופי הוא חומר גלם נפלא שאני מאוד אוהב, לא כל כך מוכר, ואפשר לפגוש אותו רק בחנויות תבלינים וקטניות, אתיופיות בעיקר. הוא זעיר, ללא קליפה, מאוד מעודן ונוח לתפעול.
גם אין צורך בהשריה שלו לשעות ארוכות, פשוט משרים שעה במים רותחים ומבשלים כשעה בלבד עד לריכוך, שהופך אותו למוכן. לרוב אני משלב אותו במרקים, תבשילים, וגם עם אורז.
המתכון של השבוע הוא שילוב של החומוס האתיופי עם קציצות דגים, עלי מנגולד ולימון כבוש, מתכון שנבנה תוך כדי תנועה. חיפשתי משהו אחר, בלי עגבניות, ומפגש חומרי הגלם שחברו יחד יצר משהו שונה ומוצלח מאוד.
קציצות דגים ברוטב מנגולד וגרגירי חומוס
תערובת הקציצות:
750 גרם דג טחון
3 בצלים מגוררים וסחוטים היטב
5 שיני שום כתושות
2 חלבונים
כף גרידת תפוז
3 כפות קמח מצה או 3 פרוסות לחם ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה צ'ילי גרוס
קמצוץ כמון
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
מרפדים תבנית בניר אפייה, משמנים, יוצרים קציצות שמנמנות ומאורכות (או איזו צורה שאוהבים) ומניחים בתבנית, מעבירים לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות לכרבע שעה.
מוציאים ומניחים בצד.
החומרים לרוטב:
150 גרם חומוס אתיופי, מושרה במים רותחים כשעה, מבושל עד לריכוך קל ומסונן
2 בצלים חצויים ופרוסים
2 חבילות עלי מנגולד, שטופים, מסוננים וקצוצים דק או גס, כולל הגבעולים שחשוב להפריד ביניהם
6 שיני שום פרוסות
6-5 פרוסות שום כבוש
2 פלפלים חריפים בשלמותם
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה כורכום
כף שטוחה כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית צ'ילי גרוס
מלח
מעט שמן חמניות לטיגון
3 כוסות מים רותחים
קראו גם:
ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומטגנים כ־4 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הפלפל החריף והתבלינים ומטגנים יחד כ־3 דקות.
מוסיפים את החומוס המרוכך והלימון הכבוש, מערבבים בעדינות, טועמים, משפרים טעמים במידת הצורך ומבשלים כ־10 דקות.
מסדרים את קציצות הדג בסיר עם הרוטב, מנענעים את הסיר כך שהקציצות יישבו יפה ויהיו עטופות טוב, מבשלים כ־25 דקות על אש בינונית.