אחרי שהייתי בסיור ליקוט בנאות קדומים והצטרפתי לאתגר המתכונים של לילך מוצפי בת קיימא וטלאור כהן, הייתי חייבת להישמע ליער השופע שקורא לי מחוץ לדלתי.
2 צפייה בגלריה
פיתות מחבת עם עלים וסלט גבעולי גדילן ופרחי בר
פיתות מחבת עם עלים וסלט גבעולי גדילן ופרחי בר
פיתות מחבת עם עלים וסלט גבעולי גדילן ופרחי בר
(צילום: ענת לשם)
אז יצאתי לסיור בוקר וזה מה שיצא: מלא שמחת אביב צבעונית, ריחות של יער והמון נוטראטים נהדרים בריאים וטעימים להפליא.
קראו גם:

פיתות מחבת עם עלים וסלט גבעולי גדילן ופרחי בר

(שלוש פיתות וכוס סלט)
מה צריך לסלט?
כוס גבעולי גדילן קצוצים:
קוטפים גבעולי גדילן בגודל בינוני, מורידים בעזרת סכין את העלים הדוקרניים, מקלפים בעזרת סכין את הקליפה החיצונית הסיבית הכהה עד שנשארת ליבה בהירה בצבע ומרקם דומה למלפפון
פרחים אכילים כמו שום, עירית, כובע הנזיר, חובזה, כליל החורש, חרדל, חמציץ
מלח
לימון
שמן זית
2 צפייה בגלריה
פרחים אכילים: שום, עירית, כובע הנזיר, חובזה, כליל החורש, חרדל, חמציץ
פרחים אכילים: שום, עירית, כובע הנזיר, חובזה, כליל החורש, חרדל, חמציץ
פרחים אכילים: שום, עירית, כובע הנזיר, חובזה, כליל החורש, חרדל, חמציץ
(צילום: ענת לשם)
מה עושים?
מערבים את הגדילן הקצוץ עם התבלינים
מקשטים בפרחים
מה צריך לפיתות?
כוס עלים של צמחי בר קצוצים כמו למשל - סרפד, חובזה, כובע הנזיר, חרדל
כוס ורבע קמח מלא איכותי, עדיף מקומי
1/3 כוס מים
כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט
1/4 כוס שמן
מה עושים?
מערבבים בקערה כוס קמח + 1/3 כוס מים לתערובת פירורית
מטגנים בשמן זית את העלים טיגון קל
מתבלים
מוסיפים לבצק בתוספת עוד 1/4 כוס קמח ולשים
מחלקים לשלושה כדורים
משטחים בידיים
אופים בתנור או על מחבת ברזל על הגז משני הצדדים.
בתיאבון. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק