פינוקי מונדיאל ליד המסך ממשיכים גם השבוע. השבוע אנחנו עם אסדו בתנור, תבנית בסגנון 'שגר ושכח'.
3 צפייה בגלריה
אסדו בתנור
אסדו בתנור
אסדו בתנור
(צילום פרטי)
ההכנה די פשוטה - משגרים לתנור ונותנים לו לארגן את קסם הטעמים, בסבלנות רבה, לכמה שעות טובות, כשבסופן מתקבל פינוק בלחמניות קטנות.
אני בחרתי בלחמניות באן מאודות, אבל אפשר גם מיני פרנות או מיני פיתות בשרניות או לחמניות חלה קטנות, כאלה שיידעו לספוג טעמים.
מה שחשוב במתכון הזה הוא לבחור בנתחים הנכונים, לרוב הנתחים השמנים. אני מציע לבחור את אלה שיש בהם איזון של יותר בשר ופחות שומן, אך לא לוותר לגמרי כי משם מגיעה העסיסיות.
יש אסדו שהוציאו ממנו את העצם. גם פה, לא כדאי לוותר כי העצם חשובה ומשביחה טעמים.

3 צפייה בגלריה
אסדו בתנור עם ירקות שורש
אסדו בתנור עם ירקות שורש
אסדו בתנור עם ירקות שורש
(צילום: פרטי)

אסדו בתנור

2 קילו בשר לאסדו עם העצם, חתוך לרצועות ברוחב של כ־10 ס"מ (הכמות לכ־8 סועדים)
התיבול:
כף פלפל שחור גרוס
2 כפות כוסברה יבשה, כתושה גס
2 כפות אבקת שום טחון יבש
כפית פפריקה מתוקה
כפית גאראם מסאלה
כפית פפריקה מעושנת, כף מלח ים
שליש כוס שמן זית
ירקות שורש לתבנית:
2 בצלים סגולים, מחולקים לרבעים
10 שיני שום
גזר קטן פרוס, 8 עגבניות טריות בשלמותן
שליש שמן זית
3-2 פלפלים חריפים טריים (לא חובה, אבל כדורגל וחריף זה שצמד מתבקש).
אפשר לוותר על השורשים וללכת על בשר נטו, אבל לא לוותר על הבצל הסגול והשום.

3 צפייה בגלריה
הבשר משתלב עם לחמניות באן מאודות
הבשר משתלב עם לחמניות באן מאודות
הבשר משתלב עם לחמניות באן מאודות
(צילום: פרטי)

ההכנה:
מתחילים בתערובת התבלינים עם השמן והמלח הגס, מערבבים היטב ומורחים על הנתחים בנדיבות, עוטפים אותם יפה תוך כדי עיסוי מכל הכיוונים. מעבירים למגש גדול או קערה, מניחים בצד.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים ומפזרים מלח ים, מניחים במרכז את הנתחים המתובלים ומסדרים מסביב וביניהם את ירקות השורש.

קראו גם:

מוסיפים מעל הירקות את שאריות התבלינים שנשארו מקערת הבשר, מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, ולאחר כ־40 דקות מנמיכים ל־120 לכ־8-6 שעות. מאוד תלוי באיכות הבשר והתנור. תנו את הזמן הדרוש. כשהבשר נפרד מהעצם תדעו שזמן החגיגות הגיע.
כ־40 דקות לפני הסיום מסירים את נייר הכסף לצריבה יפה של הנתחים והירקות.
כשהנתחים רכים ועסיסיים מפרידים את הבשר מהעצם ומפרקים את הבשר בעזרת 2 מזלגות (יש גם מעין מסרק מתכת מיוחד לפעולת הפירוק. המזלג עושה יופי של עבודה).
מתאים על לחם רך, איזה שתבחרו. מומלץ ליצוק מעט מהנוזל שבתבנית.
מתאים מאוד לצד רוקט או ראשד, צנוניות בפרוסות דקות, כבושים למיניהם. בקיצור חגיגה.