אחרי הארוחות הכבדות מגיע ערב חג שני, והנה הזדמנות להקליל את האווירה ולהציע לאורחים ארוחה טבעונית קלילה:
סלט קייל חגיגי מעוטר ברימונים וקשיו, תבשיל קארי ירוק ולקינוח: שייק ירוק מחוזק בזרעי צ'יה.
3 צפייה בגלריה
סלט קייל רימון וקשיו חגיגי
סלט קייל רימון וקשיו חגיגי
סלט קייל רימון וקשיו חגיגי
(צילום: סטודיו teka)

סלט קייל, רימון וקשיו חגיגי

מה צריך:
300 גר' קייל
250 גר' כרוב ניצנים
70 גר' קינואה שלושה צבעים ב-140 גר' מים
זרעים מרימון אחד
40 גר' אגוזי קשיו קלויים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
1 כף חרדל דיז'ון
3 כפות מים
מיץ מחצי לימון
½ כפית מלח
ההכנה:
מכינים מגש תנור מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית.
חותכים את כרוב הניצנים ומניחים על המגש כאשר הצד הפנימי כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
בינתיים מרככים את הקינואה במחבת קטנה עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות. לאחר שהקינואה רכה מסננים ומניחים לצינון בצלחת.
להכנת הרוטב:
מערבבים בקערה את הטחינה, שמן הזית, חרדל הדיז'ון, מים, מיץ לימון ומלח, ניתן להוסיף עוד מים במידה והרוטב סמיך מדי.
מפרידים את עלי הקייל מהגבעול המרכזי, חותכים את העלים, מניחים בקערה גדולה יחד עם מחצית מהרוטב המוכן ומעסים את העלים.
להרכבת הסלט:
מניחים את עלי הקייל המתובלים, אחריהם את קינואה, כרוב הניצנים הקלוי, גרעיני רימון ואגוזי קשיו קלויים. מסיימים ברוטב שנותר.

3 צפייה בגלריה
תבשיל קארי ירוק
תבשיל קארי ירוק
תבשיל קארי ירוק
(צילום: סטודיו teka)

תבשיל קארי ירוק

מה צריך:
½ בצל
1 שן שום
50 גרם שעועית ירוקה
1 פלפל חריף ירוק
70 גרם ברוקולי
1 פאק צ'וי
50 גרם אספרגוס
2 קישואים
1 כף משחת קארי ירוק
50 מ"ל רוטב סויה
500 מ"ל ציר ירקות
500 מ"ל חלב קוקוס
שומשום שחור
אורז לבן (להגשה)
שמן
מלח
ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים על אש בינונית בשמן בסיר רחב וצר ((Rondeau Pa.
בזמן שהבצל מתרכך קוצצים את הירקות לפרוסות גסות: פלפל חריף, ברוקולי, פאק צ'וי וקישואים.
כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את השום הפרוס דק ואת הירקות, וקפיצים כמה דקות. כשהירקות מזהיבים יוצקים כף קארי ירוק במרכז הסיר ומוסיפים רוטב סויה על הקארי תוך כדי ערבוב.
יוצקים את המרק וחלב הקוקוס ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.
מפזרים צרור שומשום שחור ומגישים לצד אורז לבן.
קראו גם:

3 צפייה בגלריה
שייק ירוק עם אפונה, קיווי וזרעי צ'יה
שייק ירוק עם אפונה, קיווי וזרעי צ'יה
שייק ירוק עם אפונה, קיווי וזרעי צ'יה
(צילום: סטודיו teka)

שייק ירוק עם אפונה, קיווי וזרעי צ'יה

מה צריך:
2 קיווי
צרור אפונה
1 בננה
100 מ"ל יוגורט
1 כף זרעי צ'יה
250 מ"ל מים
ההכנה:
קולפים וחותכים קיווי ובננה לחתיכות.
טוחנים יחד עם שאר המרכיבים בבלנדר. ניתן להשתמש באפונה קפואה ליצירת מרקם ברד.
מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה, במרקם קרמי וחלק ומעט סמיך.
אם רוצים שייק קל יותר, אפשר להוסיף מעט מים.
מגישים בצנצנת ושותים קר.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה