ספריבס, המכונות גם 'שורט ריבס' (צלעות קצרות) הוא פינוק בשר די פשוט להפעלה, שמתאים למפגש זוגי או קבוצתי.
ההכנה מתבצעת בשני שלבים: החלק הראשון כולל בישול פשוט בסיר עם ירקות שורש על אש נמוכה עד לריכוך. את זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ולהוציא ממש לפני ההגשה.
קראו גם:
השלב השני והקצר של כחצי שעה הוא צלייה בתנור ברוטב עסיסי. יש כמה רטבים שמתאימים לפינוק הזה, שהופך את הבשר לנימוח וספוג טעמים.
זה נפלא ליד בירה או אלכוהול, ואפשר להוסיף תפוחי אדמה צלויים או ירקות שורש צלויים. אבל בעיניי זה נפלא ככה: בשר ובירה.
ספריבס
שלב ראשון:
2.5 קילו בשר - רצועות אסאדו מחולקות לנתחים של 3-2 צלעות. אפשר טלה (לא שמן), אבל בעיניי יותר מתאים בשר בקר עם עדיפות לעגלה או עגל. שימו לב שהשומן יהיה לבן והבשר ורוד
2 גזרים קלופים, חצויים או מחולקים ל־3
2 בצלים שלמים או חצויים
6 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
6 שיני שום שלמות
כף שטוחה גרגירי כוסברה יבשה (כתושים גס)
כף ורבע מלח גס
כמה גבעולי סלרי ירוק
מים רותחים עד כיסוי הבשר והירקות
רוטב אסיאתי:
חצי כוס סויה
שליש כוס שמן זית (משובח)
4-3 כפות רסק עגבניות
חצי כוס דבש
פלפל חריף קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
כף ג'ינג'ר מגורר
כפית פפריקה מעושנת
רוטב פיני - ים־תיכוני:
שליש כוס שמן זית (משובח)
פלפל חריף קצוץ דק
6 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה פפריקה מעושנת
כף וחצי שום יבש טחון
שתי כפות אורגנו
כף גרגירי כוסברה יבשה טחונה
כף שטוחה גראם מסאלה (לא חובה)
מלח גס - לעיסוי הנתחים לפני מריחת הרוטב
ההכנה:
בסיר רחב שמים את נתחי הבשר עם כל שאר החומרים והמים הרותחים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עד ריכוך כשלוש עד שלוש שעות וחצי.
מוציאים את נתחי הבשר ומצננים. את הנוזל שנשאר בסיר מסננים ושומרים כציר בשר משובח. יש לו המון שימושים.
מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.
בעזרת מברשת מורחים את הרוטב בנדיבות על נתחי הבשר מכל הכיוונים (אם בחרתם רוטב ים־תיכוני יש לעסות תחילה את נתחי הבשר במלח גס).
מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכרבע שעה עד 20 דקות, מוציאים, הופכים, מורחים שוב, ומחזירים לרבע שעה עד 20 דקות נוספות.
מגישים מיד. ההנאה מובטחת.