בלי פיתות, בלי בורקסים, בלי טוסטים ובלי השראה – פתאום נדמה שגם המקרר שותק. אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם – דווקא עכשיו מתחילה חגיגה קולינרית מסוג אחר, מפתיעה לא פחות וטעימה לא פחות.
כשהחמץ יוצא היצירתיות נכנסת
העובדה שבפסח לא אוכלים חמץ מאלצת אותנו לחשוב אחרת. קמח חיטה רגיל, ושאר דגנים שתפחו יוצאים מהתפריט. אבל דווקא כשהדברים המוכרים כבר לא נמצאים בהישג יד, אפשר לפתוח את הראש עם שלל תחליפים כשרים לפסח כמו קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים, קמח מצה ותחליפים אחרים שמגלים שאפשר להכין כמעט הכל, פשוט בגרסה קצת אחרת.
הפשטידות האהובות כל כך לא צריכות להיעלם מהשולחן. בעזרת כמה התאמות פשוטות, אפשר להחזיר אותן לתפריט – גם בלי טיפה של קמח רגיל. ולא רק הן, גם מאפים מלוחים, לחמניות לפסח, פסטות ואפילו פיצות – כולם קיבלו בשנים האחרונות גרסאות מותאמות לחג, שמוכיחות שלחם זה אולי בסיס, אבל ממש לא הכרח.
שולחן החג: הארוחה הכי יצירתית של השנה
ואז מגיע ליל הסדר – הארוחה הכי מושקעת, הכי מסורתית, והאמת? גם הכי יצירתית.
כי כאן, דווקא כשיש הגבלות, נפתחת ההזדמנות לכל אחד מסביב לשולחן להפגין כישרון: איך להכין משהו עשיר, מזמין וטעים בלי להשתמש אפילו בקמצוץ חמץ.
מרק קניידלך הפך כבר לסמל של החג – ולא במקרה. הוא חם, מנחם וכל כך חגיגי. הקניידלך עצמם עשויים מקמח מצה, ומקבלים בכל בית טוויסט אחר: רכים, אווריריים, מתובלים או קלאסיים – כל אחד והקניידלך שלו.
לצידם, תמצאו תבשילים מושקעים, סלטים צבעוניים, צלי בקר שמתבשל שעות ארוכות, מנות דגים עשירות – והכול באווירה של מסורת וטעם.
מנות מוכרות בגרסה כשרה לפסח
אחת ההפתעות הנעימות של השנים האחרונות היא שיותר ויותר מנות שגרתיות – כאלה שלא היינו מעלים על הדעת להכין בפסח – מקבלות חיים חדשים.
יש כאלו שמכינים פיצה כשרה לפסח עם בצק המבוסס על קמחים חלופיים. אחרים מגלים מחדש את עולם הפסטות, עם גרסאות על בסיס קמח תירס ואורז.
גם לחמניות לפסח הפכו מטרנד למצרך כמעט קבוע, ואל תתפלאו אם תמצאו גם קינוחים שנראים כאילו יצאו מקונדיטוריה – עוגות שוקולד עסיסיות, קינוחי מוס עשירים ועוגיות שקדים שממיסות את הלב.
לסיכום, אז נכון, פסח מגביל אותנו במובנים מסוימים – אבל רק אם נותנים לו. במקום לחשוב על מה אסור, כדאי להתמקד במה אפשר – ופה מתחילה היצירתיות האמיתית. המאכלים של פסח הם הוכחה שאפשר להמציא את עצמנו מחדש, גם במטבח. לא צריך להתפשר על טעם, על נראות או על חגיגיות – צריך פשוט לגשת לזה עם פתיחות ורצון להתנסות.
אם תגלו פתאום שאתם נהנים יותר מהמנות של פסח, אל תדאגו. אולי זה פשוט סימן שהחמץ לא כזה חסר…
מוגש מטעם: foody