בית החולים מדיקל קר בבת ים משיק מחלקה חדשה, אשר תוסיף לבית החולים כ-120 מיטות. לאור צרכי המלחמה, תקלוט המחלקה גם פצועים מתחת לגיל 65, אזרחים וחיילים שנפצעו.
המחלקה החדשה בבית החולים השיקומי אינטגרטיבי, מדיקל קר, תיפתח בינואר 2024, ותכלול בשלב הראשון 35 מיטות. בהמשך השנה יפתחו מחלקות אשפוז שיקומי נוספות אשר יוסיפו לבית החולים כ-120 מיטות בסך הכל.
קראו גם:
מדיקל קר הוא בית חולים שיקומי (מאז יוני 2022) הפועל בבת ים ומטפל בחולים שיקומיים שמגיעים בתום אשפוז בבתי החולים הכלליים לאחר אירוע מוחי, ניתוחים אורתופדיים, חולים מונשמים או כאלו שנמצאים בתרדמת ומגיעים למחלקות השיקום הגריאטרי ולמחלקות הסיעודיות ועוד.
בבית החולים פועלות כיום חמש מחלקות אשפוז (165 מיטות אשפוז) ובעקבות פתיחת מערך השיקום החדש הוא יעבוד בתשע מחלקות עם קרוב ל-300 מיטות אשפוז.
לצד התמיכה הנפשית-רגשית בחולה ובבני משפחתו, יושמו במחלקות האשפוז טכנולוגיות שמאפשרות למטופלים להנות מתנאי אישפוז משופרים שאף הם תורמים לחווית השיקום, כולל סביבת חדרים נעימה, תזונה מותאמת אישית ועוד. לצד כל אלו מתקיימים סדנאות ושיעורים המספקים תמיכה רגשית-נפשית. בית החולים מפעיל מערך שיקום פיזי ונפשי באמצעות שיטת HeartMath שהוכחה מחקרית לטיפול ולהקניית כלים לחוסן.
המצב הנוכחי בארץ מלמד כי מחלקות השיקום נמצאות במחסור. על פי דו"ח משרד הבריאות שהתפרסם לפני מספר חודשים, בישראל יש רק 60 אחוזים ממספר מיטות האשפוז השיקומי הממוצע במדינות ה-OECD, ועוד טרום פרוץ המלחמה הייתה תפוסה של 108% על מיטות השיקום הקיימות.
המחסור קיים כמובן גם בשיקום צעירים, כלומר יבוא לידי ביטוי בחוסר משמעותי בשיקום לרוב הפצועים של המלחמה בגילאים הצעירים עד גיל 65, דבר שעלול לפגוע ביכולת שלהם לחזור לחיים פעילים ועצמאיים ככל שניתן.
מוטי קפלון סמנכ"ל השיווק במדיקל קר: "אנו מקבלים מספר רב מאוד של פניות מקופות החולים לאשפוז שיקומי של צעירים. כבר היום, מספר רב מאוד של חולים, ממתינים בבתי חולים כלליים למיטה במרכזי השיקום. שיעור מיטות השיקום בישראל, נכון לסוף 2022, עמד על 0.3 מיטות בלבד ל-1,000 איש, לעומת ממוצע של 0.5 ל-1,000 איש במדינות המפותחות.
"השיקום נחלק לשיקום קצר מועד של שבועות ספורים המתאים לפציעות מהמלחמה, כמו פגיעות אורתופדיות, פגיעות פלסטיקה וכוויות ופגיעות כירורגיות - זה המחסור העיקרי כרגע. תוספת של מיטות שיקום, תאפשר לחולים לחזור לשגרת חייהם במהירות. בנוסף, קיים גם שיקום ארוך טווח שעשוי להימשך שנים. הוא מתאים לסובלים מפגיעות ראש ומוח ופגיעות בעמוד השדרה, מחלקת מונשמים כרוניים ועוד".
בנוסף להתחדשות והרחבת בית החולים נקלטו לאחרונה שני רופאים חדשים לצוות הרפואי: ד"ר תמרה בראונר מונתה למנהלת אגף שיקום ואשפוז יום וד"ר יולי טרגר, יו"ר איגוד השיקום, שהצטרף כיועץ רפואי בכיר להקמת מערך שיקום ואשפוז יום בבית החולים.