לפני שבועיים שוחרר לרדיו השיר החדש של הזמר אייל גולן "פעם ועוד פעם". מי שחתום על השיר החדש הוא לא אחר מאשר איתי אהרונוב (16), תלמיד מגמת המוזיקה של קמפוס קריית שרת בחולון, שכתב את השיר לפני כשנתיים במסגרת מטלה שנתנה לתלמידים רכזת המגמה ד"ר מיכל פרנקל, שגם איתגרה את תלמידי כיתה ט' וציינה כי מי שיצליח לכתוב שיר ראוי גם יופיע איתו.
קראו גם:
איך בדיוק ילד בן 14 כותב שיר לזמר הלאומי?
"האמת גם אני עדיין קצת בשוק", מודה אהרונוב. "בימים האחרונים אני בסוג של אופוריה, לא מאמין שזה קורה לי. מהרגע הראשון חשבתי שיש לשיר פוטנציאל וגם השמעתי אותו לאנשים שעבדו עם אייל גולן - צ'ולי זכאי וגיל נגר, והם עזרו לי ללטש אותו. אפילו קיבלתי הצעה מזמר מתחיל לקנות אותו ב־2,000 שקל, אבל היתה לי תחושה שהשיר הזה מסוגל לדברים גדולים וגם הרגשתי שזה לא עניין של כסף אלא של פריצה".
"לשיר אין גיל"
בסופו של דבר אזר אהרונוב אומץ ושלח את השיר למפיק המוזיקלי שעובד עם אייל גולן ומתגורר בחולון, עדי לאון. "הוא החמיא לי אבל לא התחייב לשום דבר. הוא עשה סקיצה עם לחן שלו ואחרי חודשיים סימס לי שאייל מקליט אותו".
לצד ההתרגשות, אהרונוב מספר גם על חששות, "הייתי בעננים, אבל גם מלא בחרדה, כי עד הרגע האחרון אתה לא יודע מה נכנס לאלבום", מספר אהרונוב. "לא האמנתי שאייל גולן, זמר שאני מעריץ ומאוד אוהב, מוכן לשיר טקסט של ילד בן 14, אבל בדיעבד למדתי שלשיר אין גיל, אם זה שיר טוב זה לא משנה מי כתב אותו. זמרים כמו אייל כמובן לא משלמים על שיר כזה, כי יש תמלוגים שאני מקבל ובגלל החשיפה שלו זה יותר תמלוגים משל זמר מתחיל, כמובן שזה לא משהו להתעשר ממנו אבל זאת התחלה נהדרת".
איך כתבת את השיר?
"אני כותב הרבה שירים, זה בדרך כלל מגיע לי לראש כשאני שוכב במיטה וסתם חושב. הייתי בתקופה של הרבה בלבול ומחשבות, אולי גם היתה לי אהבה ראשונה באותו זמן, הייתי בסך הכל בן 14 אז לא היו הרבה בנות בחיים שלי, אבל השיר לא עליה, זה רגש שהגיע מכל מיני מקומות".
שוחחת עם אייל?
"מאז שהשיר יצא אני מוצף בהודעות אבל לא יצא לי לדבר איתו. אני מקווה שבקרוב אגיע להופעה שלו בקיסריה והוא ישיר את השיר. הבנתי שכשסיפרו לו שילד בן 14 כתב אותו הוא מאוד התרשם, לכן אני מקווה שאכתוב לו עוד שירים. מבחינתי לכתוב לאייל זה לגעת בטופ".
מסננת טובה לאנשים
אמנם החברים והמשפחה מעודדים, אבל אהרונוב מספר כי נתקל גם בתגובות פחות מפרגנות, בין היתר בגלל שמו של גולן שבשנים האחרונות אינו בקונצנזוס, "כמובן שתמיד יש ביקורת על מוזיקה מזרחית בלבד ועל אייל בפרט, יש כאלו שגם משתמשים במילות גנאי, אבל זה לא מעניין אותי. אני מעריץ אותו כמוזיקאי מגיל צעיר וגם לא מתייחס לאלו שכתבו בטוקבקים על השיר 'לאן הגענו שילד כותב שיר?' כי מה שחשוב זו העבודה שלי.
"אני כמובן משלב הכל עם הלימודים", מדגיש אהרונוב, "יום אחרי שהשיר יצא היתה לי בגרות במתמטיקה וזה היה מטורף, הרגל זזה לפי הקצב והראש היה בבחינה. אחר כך כל השיעור הצצתי בנייד והייתי בשוק ממספר הצפיות ביוטיוב ואיך המספר כל הזמן עולה. למזלי יש לי ציונים טובים אז כולם מפרגנים, מורים וחברים, גם במגמה החברים ממש שמחים בשבילי, יש קצת ילדים בבית הספר שפתאום נהיו חברים שלי או מנסים להתקרב, אז נראה לי שדווקא ההצלחה יכולה להיות מסננת טובה לאנשים".
מה התוכניות לעתיד?
"מבחינת זמרים התחלתי ישר מהטוב ביותר, אז אני מניח שאני רוצה להמשיך לכתוב לעוד זמרים כמו עומר אדם ורותם כהן. זה מצחיק אבל כבר עכשיו יש בי את הפחד שייגמרו לי השירים או שאשלח שיר למישהו והוא לא יאהב ויגיד 'זה כתב לאייל גולן?' כנראה ההצלחה מגיעה עם הרבה פחדים. כתיבה זה כיף ומשחרר, אבל מבחינתי זו רק דרך להתקדם, יש הרבה מוזיקאים שכתיבה עזרה להם להגיע לאן שהם רצו, כמו נתן גושן, ואני חולם להיות קלידן או מפיק. אבל היום אני מתרכז בלכתוב וכבר יש פרויקט על הפרק עם זמר גדול שאני עדיין לא יכול לדבר עליו".
מגמת המוזיקה שמוציאה מצטיינים
מי שמכיר את מגמת המוזיקה בקמפוס קריית שרת לא הופתע מההצלחה של אהרונוב - רק השנה הצליחו שני תלמידים להתקבל לתזמורת צה"ל, אחד מהם לתפקיד הפסנתרן היחיד בתזמורת. בנוסף, שני תלמידים התקבלו למסלול מוזיקאי מצטיין בצה"ל ותלמיד נוסף לתפקיד טכנאי קול בגלי צה"ל. בנוסף, עשרה תלמידים ניגשו לבחינת הבגרות היוקרתית "רסיטאל", הישג מרשים לכיתה שמונה 28 תלמידים בלבד.
"תמיד ידעתי שאיתי מוכשר ונחוש", אמרה רכזת המגמה, ד"ר מיכל פרנקל. "כמו שהוא אמר, הצלחה זה עניין של כישרון אבל גם טיימינג וקצת מזל, ולשמחתי יש לו את כל זה. הוא שיתף אותי בניסיונות שלו לקדם את השיר וכולנו שמחנו בשבילו. חשוב להבין שבזמן שהרבה אנשים כותבים שיר באופן אינטואיטיבי, איתי וחבריו למגמה מקבלים מערך כלים שמאפשר להם לדעת לקרוא כל אקורד ולהסביר אותו, לקרוא תווים, לדעת מה החוקיות וכיצד ליצור הרמוניה וכדומה, זה נותן להם יתרון משמעותי ולמעשה מאפשר להם לעשות כל דבר מוזיקלי שירצו. איתי אמנם מתעניין במוזיקה מזרחית אבל הוא מתמחה בג'אז ויכול לכתוב כל מוזיקה שיבחר, כי הוא מגיע עם הרבה ידע תיאורטי וניסיון מעשי בהרכבים, מקהלות ומחזות".
עוד חדשות בת ים