קריאה לעיריית בת ים, להקים מאגר עירוני לרישום זוגות שאינם יכולים להינשא, בהם זוגות ידועים בציבור וזוגות להט"בים. את ההצעה העלתה חברת המועצה קטי פיאסצקי, בניסיון להשוות את זכויותיהם העירוניות לבני זוג נשואים.
1 צפייה בגלריה
"בהיעדר הכרה מהמדינה". פיאסצקי
"בהיעדר הכרה מהמדינה". פיאסצקי
"בהיעדר הכרה מהמדינה". פיאסצקי
(צילום: קובי קואנקס)
קראו גם:
בהצעתה מסבירה פיאסצקי כי במציאות הישראלית היום, ישנם שלל מודלים של זוגות שמנהלים משק בית משותף, ולא באו בברית הנישואים, חלקם מאילוצים ביורוקרטים, כמו זוגות חד מיניים, פסולי חיתון וזוגות מעורבים, וחלקם מרצונם החופשי.
"בהיעדר הכרה רשמית של מדינת ישראל, אנו כרשות מקומית יכולים להרים את הכפפה כפי שקרה ברשויות אחרות: רמת השרון, תל אביב, כפר סבא, גבעתיים, ראשון לציון, ומודיעין, שכבר אישרו מתווים דומים. הכרה עירונית בזוגות אלו לצורך קבלת זכויותיהם ושירותים בעירייה ובתאגידים העירוניים תהיה הקלה משמעותית עבור הזוגות בעת הזדהותם בגופים עירוניים שונים", לשון ההצעה.
פיאסצקי מציעה גם דרך ליישם את פעילות המאגר ברמה העירונית. בין היתר, תקים העירייה מרשם של תושבים ידועים בציבור שהיכללות בו תזכה אותם בכל שירות עירוני לו זכאים זוגות נשואים. תוקף האישור יהיה למשך חמש שנים או עד להודעת ביטול מאחד מבני הזוג.
כאן המקום להזכיר כי בשבוע שעבר אישרה מועצת העיר ראשון לציון הצעה דומה שאותה הגישה חברת המועצה אילנית הרוש (מר"צ). לפני מספר חודשים עלתה הצעה דומה בישיבת מועצת העירייה של חולון על ידי סיעת "צעירים", אך היא נדחתה בנימוק כי ממילא העירייה מאפשרת לבני זוג לא נשואים זכויות שוות לנשואים.