אוריאנה פרנקו, תושבת חולון שנאבקה במשך שנים כדי להשיג זכאות לדיירות קבע בדירת עמידר שבה התגוררה עבור ילדיה, הלכה לעולמה לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. כעת חבריה חוששים לעתיד הילדים, ואומרים: "אי־אפשר לזרוק שני יתומים לרחוב".
פרנקו (53) ז"ל נאבקה במשך שנים במחלת הסרטן, אך גם בעמידר ובמשרד השיכון, שראו בה פולשת ולא איפשרו לה לקבל מעמד של דיירת קבע בדירה בה התגוררה מצעירותה עם הוריה בשכונת ג'סי כהן. פרנקו התעקשה, כיוון שביקשה להשאיר בית בטוח לילדיה (15, 21) לפני מותה. השבוע היא נפטרה, ימים ספורים לפני דיון בנושא בבית המשפט, וכעת פעילים מקומיים רבים שסייעו לה, חוששים לעתיד בנה ובתה.
פרנקו הייתה אם יחידנית, ובמשך כל חייה התגוררה עם אמה בדירת עמידר בשכונה. היא נהגה לטפל באמה החולה ובשנת 2018, לאחר שאמה נפטרה, ביקשה מעמידר להכיר בה כדיירת קבע, אך נמסר לה שעל פי הקריטריונים של משרד השיכון, היא אינה זכאית לכך, והיא הוגדרה כפולשת וצברה חובות עקב דרישת עמידר לשכר דירה גבוה יותר מהמקובל עבור דיירים בעלי זכאות.
מאז נאבקה פרנקו להכרה כדי לשלם שכירות מופחתת ועבור זכות המשך לילדיה, ופעילים רבים אף סייעו לה וארגנו למשפחה תמיכה כלכלית, אך ללא הועיל.
קראו גם:
בימיה האחרונים ניסתה פרנקו לפתור את המצב, אך כעת, לאחר מותה, חבריה חוששים לעתיד ילדיה. חברתה, יו"ר ועד ההורים העירוני, בת אל בן דויד, סיפרה השבוע בכאב: "עד הרגע האחרון היא נלחמה לקבל הכרה. היא דאגה לילדים שלה. פגשתי אותה ימים ספורים לפני שנפטרה והבטחתי לה שנעשה הכל כדי שלא יפנו אותם.
"כרגע הם יושבים שבעה, אך מוגדרים כפולשים, כי למעשה אין להם שום זכות על הדירה. אלה שני יתומים. אין להם אבא ואין להם אמא. אפילו סבתא שלהם נפטרה. הם לבדם בעולם ואי־אפשר להפוך אותם לדרי רחוב. אני מאוד מקווה שהרשויות יבינו את זה ויסייעו לילדים. זה כל מה שאוריאנה רצתה. הבן הגדול עובד מאוד קשה כדי לפרנס את אחותו, אבל הם רק ילדים. בימים אלה אנחנו מארגנים גיוס המונים בחולון כדי לסייע להם, ואני מאמינה שתושבי העיר יעזרו לילדים האלה שאיבדו הכל".
ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "משרד הבינוי והשיכון משתתף בצער המשפחה ועומד בקשר רציף עם גורמי הרווחה בעיר במטרה לסייע ככל הניתן למשפחה".