"אם הייתי יודעת שזה מה שהולך לקרות היום, הייתי נועלת נעלי עקב שמכבדות את המעמד. מחכה בקוצר רוח להצטרף לסיעה המעולה של מרצ בכנסת. יאללה הפועל", במילים אלה סיכמה חברת מועצת עיריית בת ים קטי פיאסצקי־מורג, את קבלת הבשורה בערב יום שלישי שעבר על כך שבקרוב היא תהפוך לחברת כנסת מן המניין.
1 צפייה בגלריה
קטי פיאסצקי
קטי פיאסצקי
קטי פיאסצקי
(צילום: קובי קואנקס)
קראו גם:
בתוך זמן קצר התמלא הקיר שלה בפייסבוק בברכות חמות מצד תושבים בעיר, כאלה שמזדהים עם עמדותיה ואפילו כאלה שלא בהכרח שותפים לחלק מהן, כמו תושבים חרדים שרואים בייצוג בכנסת של תושבת העיר גאווה, נקודה.
ההודעה באה אחרי שבאופן מפתיע החליט שר החוץ יאיר לפיד למנות את חברת הכנסת שעשתה לא מעט כאב ראש לקואליציה, ג'ידא רינאווי־זועבי מסיעת מרצ, לתפקיד קונסולית ישראל בשנגחאי. פיאסצקי־מורג היא הבאה בתור ברשימת המפלגה לכנסת ולכן אמורה להיכנס לכנסת במקומה.
באמצעות המינוי של זועבי, כנראה קיוו בממשלה למעט שקט, אבל מי שמכיר מעט את פעילותה של פיאסצקי־מורג בשנים האחרונות כחברת מועצה בבת ים, עלול לגלות שמדובר באישה עצמאית עם דעות נחרצות שלא תמיד מתיישרת עם הזרם או עם משמעת קואליציונית.

מתמודדת למרות הסיכויים

פיאסצקי־מורג (38) מכהנת כחברת מועצת העיר מאז 2013. בשנים שבמהלכן היא מכהנת כחברת מועצה, מילאה מגוון תפקידים, שהבולטים בהם: מחזיקת תיקי הצעירים, הגנת הסביבה, וזכויות נשים ובעלי חיים. היא בולטת בעמדותיה למען לגליזציה של קנאביס וכמו כן פעלה במשך השנים למען קידום זכויות הקהילה הלהט"בית בעיר. בבחירות האחרונות התמודדה פיאסצקי־מורג על תפקיד ראשות העירייה, אבל לא עלתה לסיבוב השני שנערך בין ראש העירייה המכהן צביקה ברוט לראש העירייה הקודם יוסי בכר.
בראיון ל"ידיעות חולון־בת ים" לרגל שלוש שנים לבחירות, אמרה פיאסצקי־מורג כי למרות שהתמודדה ברצינות, לא היו לה תקוות להיבחר, "לא חשבתי שיש לי סיכוי, אני אישה ריאלית וחיה בתוך עמי", הודתה, "גם ידעתי שלאישה חילונית ושמאלנית זה לא יקרה בבת ים, אבל אני מאמינה ששינוי חברתי מתחיל ממשהו".
למרות זאת היא הדגישה כי ראתה בהתמודדות אקט סמלי, "התמודדתי אחרי חמש שנים כחברת מועצה, ניסיון שלחלק מהמועמדים לא היה, כולל לראש העירייה הנבחר. היה לי חשוב שאישה תתמודד במערכת הבחירות בעיר ושבת ים לא תייצר תמונה של מועמדים גברים בלבד".
למרות שלא נבחרה ונשרה בתום הסיבוב הראשון, ההתמודדות על ראשות העירייה הביאה את מעמדה לשיא במועצת העיר, כשברוט מינה אותה לתפקיד יו"רית המועצה. בהתחלה היה נראה שהשניים משתפים פעולה באופן מלא, אולם כעבור שנתיים, לאחר מחלוקות שונות בין השניים וביקורת מבית שמתחה פיאסצקי־מורג על ברוט בנוגע לקהילה הגאה, החליט ברוט להדיח אותה.
למרות שכלפי חוץ השניים נמצאים משני צדי המתרס, ולאחרונה פיאסצקי־מורג אף זכתה בעתירה שהגישה לוועדת הבחירות נגד הופעת שמם ותמונתם של ברוט ושל חברים נוספים בהנהלת העירייה על פרסומים שונים, יודעי דבר טוענים שהשניים ממשיכים לקיים קשרים חבריים מאחורי הקלעים.

פוסטים מן העבר

פיאסצקי־מורג, שגדלה בבית פוליטי להורים פעילים פוליטיים, וכיום נשואה לדרור מורג, ראש מטה השרה לאיכות הסביבה תמר זנדברג, עימו היא מגדלת שתי בנות, ידועה כמי שאינה חוששת להביע את דעתה בנושאים שונים, גם במחיר שתכעיס את הציבור ואת שותפיה הפוליטיים, כפי שאירע עם ברוט. לכן מפתיע שמלבד הפוסט הקצר שפרסמה עם ההודעה על כניסתה הצפויה לכנסת, היא גזרה על עצמה שתיקה והודיעה כי כרגע היא לא מתראיינת.
לא מן הנמנע שההחלטה להוריד פרופיל בינתיים עד שתמונה בפועל, נובעת משלל פרסומים ברשתות החברתיות ובתקשורת על התבטאויות שונות שלה בעבר. בין היתר, היא תקפה בחריפות את נפתלי בנט, העומד בראש הממשלה שמרצ היא חלק מרכיביה. כך למשל, באוגוסט 2020 היא צייצה בטוויטר: "אם יש דבר שאני לא אסלח עליו לביבי זה שהוא גרם לי לשבריר שנייה לא לסלוד מנפתלי בנט".
שנה קודם לכן, בספטמבר 2019, הגיבה פיאסצקי־מורג לציוץ של בנט, לפיו הוא אינו פוסל ישיבה בממשלת אחדות, במילים הבאות: "לא הבנתי, מה הקשר בינך לבין מדינה דמוקרטית?".
לא מן הנמנע שההחלטה להוריד פרופיל בינתיים עד שתמונה בפועל, נובעת משלל פרסומים ברשתות החברתיות ובתקשורת על התבטאויות שונות שלה בעבר
פוסט נוסף שלה מהעבר שהופץ ברשתות החברתיות עם ההודעה על כניסתה לכנסת נגע לנושא השימוש בקנאביס. "הרגע האהוב עליי בשבוע הוא לעמוד בחלון המטבח בערב שבת עם ג'וינט ולהקשיב למוזיקה החסידית הבוקעת מהרמקולים שבשכונה החרדית השכנה. האנשים צועדים לבתי הכנסת והמוזיקה מלווה אותם ומנגנת עד לצפירה שמכריזה שהשבצת הגיעה. בכל שבוע מחדש, מסיבה לא ברורה, אני נרגשת עד דמעות", נכתב בציוץ ההוא, שאותו הזכיר ח"כ שמחה רוטמן שכתב בלגלוג: "נרגשת עד דמעות מסיבה לא ברורה... אחותי הסיבה סופר ברורה, את עומדת עם ג'וינט בחלון. ברוכה הבאה לחברת הכנסת החדשה של מרצ".

פרגון במועצת העיר

אמנם לנוכח המצב השברירי של הקואליציה שמונה 61 חברים, לא ברור עוד כמה זמן תחזיק הכנסת הנוכחית וכמה זמן יחלוף מהרגע שפיאסצקי־מורג תתאקלם במשכן ומה בדיוק היא תספיק לקדם עד שתיאלץ להיפרד ממנו, אבל בעיר ובמערכת הפוליטית המקומית מפרגנים על עצם המעבר לבית המחוקקים הישראלי. "זה כבוד לעיר שקטי תושבת עירנו תכהן בכנסת ישראל, המקום שהכי משפיע על האזרחים במדינה בכל תחומי החיים, המקום שבו נקבעים החוקים, המקום שבו נקבעים סדרי חלוקת המשאבים", אמר מ"מ ראש העירייה, אלי יריב. "אני מאחל לקטי הצלחה, שתיכנס לתפקידה, בטוח שהניסיון שרכשה במועצת עיריית בת ים והפעילות הציבורית שעשתה בעירנו, יסייעו לה בעבודתה הפרלמנטרית".
מוטי בוסקילה, מאנשי תנועת ש"ס, מנהל אגף תורני בעירייה, הסתפק בהתייחסות קצרה ועניינית ואמר: "פעם אני וקטי היינו חברים, מאחל לה בהצלחה".